DEAŞ iki ülkede 140'tan fazla can aldı

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ iki ülkede 140tan fazla can aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 19:22

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak ve Pakistan'da son 24 saat içinde gerçekleştirdiği terör saldırılarında 140'dan fazla insan hayatını kaybetti. Pakistan’da son yılların en kanlı saldırısında bir türbe hedef alındı. DEAŞ'ın düzenlediği bombalı intihar saldırısında 75 kişi öldü. DEAŞ dün Irak'ta gerçekleştirdiği iki ayrı bombalı saldırıda ise en az 67 can aldı.

Haberin Devamı

Associated Press'in haberine göre, Pakistan'ın güneyindeki Sind eyaletindeki türbeye düzenlenen intihar saldırısında 75 kişi yaşamını yitirdi.

Sehvan kentindeki sufi alimlerinden Lal Şahbaz Kalandar'ın türbesindeki bombalı saldırıda 150'den fazla kişi de yaralandı.

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında çok sayıda çocuk ve kadın olduğu açıklandı.

Saldırının ardından Pakistan polisi 47 şüpheliyi gözaltına aldı.

DEAŞ iki ülkede 140tan fazla can aldı

Lal Şahbaz Kalender Türbesi’ni hacılar ve sufi müritlerin yanı sıra turistler de ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN PAKİSTAN’A BAŞSAĞLIĞI
Dışişleri Bakanlığı Pakistan’ın Sind Eyaleti’nin Sehvan şehrindeki ibadethaneye gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: " Pakistan’ın Sind Eyaleti’nin Sehvan şehrindeki bir ibadethanede bugün gerçekleştirilen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Pakistan’ın huzur ve istikrarını hedef alan bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, Pakistan Hükümeti ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz. Terörle kararlı mücadelesinde dost ve kardeş Pakistan’a desteğimizi sürdüreceğimizi bu vesileyle teyit ediyoruz."

Haberin Devamı

IRAK'TA EN AZ 67 CAN KAYBI
DEAŞ'ın dün Irak'ta düzenlediği iki ayrı saldırıda ise en az 67 kişi yaşamını yitirdi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir otomobil pazarına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 52 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentin güneyindeki El Beyya otomobil pazarları bölgesinde park halindeki bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu en az 52 kişi hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi de yaralandı.

Sivillerin yoğun olarak bulunduğu bölgede meydana gelen saldırıyı DEAŞ üstlendi.

DEAŞ iki ülkede 140tan fazla can aldı

Bağdat’ın doğusundaki Es-Sadr semtinde dün DEAŞ'ın bomba yüklü araçla düzenlediği intihar saldırısında da 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

DEAŞ iki ülkede 140tan fazla can aldı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: KINIYORUZ
Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın başkenti Bağdat’ta meydana gelen bombalı terör saldırısını kınayarak başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "Irak’ın başkenti Bağdat’ta bugün düzenlenen ve 50’ye yakın Iraklının hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Terörle mücadelede Iraklı kardeşlerimizle dayanışma ve birlik içinde hareket etmeyi sürdüreceğiz."

DEAŞ iki ülkede 140tan fazla can aldı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!