DBP Hakkari İl Kongresi

Güncelleme Tarihi:

DBP Hakkari İl Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 14:32

HAKKARİ DBP İL KONRESİ YAPILDI

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Başkanlığı’na olağan kongre sonucu Hüseyin Armut ve Zübeyde Bor seçildi.
Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 3. Olağan Genel Kongresi bugün şehirlerarası otobüs terminalinin toplantı salonunda yapıldı. Kongreye DBP MYK Üyesi Salih Yıldız, DBP PM üyeleri Aynur Coşkun ve Ergin Danış, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ilçe belediye eş başkanları, DBP ve HDP’nin il ilçe yöneticileri, delegeler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Divan başkanlığına Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nazmi Coşkun’un getirildiği kongrede bir açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, DBP’nin Hakkari il kongresinin büyük umutlara vesile olmasını diledi. Zor bir süreçte görev alan eski yönetime teşekkür eden Zeydan, yeni seçilecek yönetime de başarılar diledi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Zeydan, yüz yıl önce birliklerini sağlamayan Kürtlerin işgalci güçler tarafından 4 parçaya ayrıldığını belirterek, “Eğer Kürt liderleri 100 yıl önce yakaladıkları tarihi fırsatları değerlendirip birlik olabilselerdi, bugün yıllardır yaşadığımız trajediler ile karşı karşıya kalmayacaktık. Kürtlerin vatanları 4 parçaya ayrılmazdı” dedi.
Faaliyet raporunu okuyan DBP İl Eş Başkanı Hüsnü Raufoğlu, göreve geldikleri 3 aylık süre içinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Mali raporun okunmasının ardından yapılan seçimde DBP’nin Hakkari İl Eş Başkanlığı’na Hüseyin Armut ile Zübeyde Bor getirilirken, yönetim kurulu asil üyeliklerine ise Hasan Akboğa, Zahit Kurt, Şükran İdem, Rıdvan Kaya, Sinem Duran, Nihari Ertunç, Hakan Abi, Süleyman Kurt seçildi.
Kongre, yeni il eş başkanları ve yönetiminin tanıtımı ve tebrikler ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!