DBP: Barışçıl demokratik siyasette ısrar edeceÄŸiz

Güncelleme Tarihi:

DBP: Barışçıl demokratik siyasette ısrar edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 15:19

DBP: Barışçıl demokratik siyasette ısrar edeceğiz

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA) - DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, Türkiye'nin eşit ve özgür vatandaşları konumuna varana kadar demokratik mücadenin sürdürüleceği bildirildi. Açıklamada, "Üzerimizde baskı düzeyi neye varırsa varsın boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'nin temel sorunları ve Kürt sorunun çözümünde barışçıl demokratik siyasette ısrar edeceğiz" denildi.
Merkez Yürütme Kurulu toplantısını yapan DBP, toplantının sonuç bildirgesini basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaştı. AK Parti hükümetinin içe ve dışa yönelik politikasının, Türkiye'yi ciddi açmazlarla karşı karşıya bıraktığı savunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"OrtadoÄŸu politikası iflas etmiÅŸtir. AB ile iliÅŸkileri çıkmaza sokmuÅŸtur. Ekonomi iflas eder duruma gelmiÅŸtir. SavaÅŸ harcamaları ekonomiyi bitirme noktasına getirmiÅŸtir. AKP'nin siyasette ve uluslararası iliÅŸkilerde takındığı otoriter tutumu dünyanın önemli güç merkezlerinde ve uluslararası kamuoyunda güven kaybına yol açmış ve endiÅŸe ile izlenmektedir."Â
'GEÇMİŞTE BOYUN EĞMEDİ, BUGÜN DE EĞMEYECEK'
DBP bildirisinde, içeride Kanun Hükmünde Kararnamelerle ile iç hukuk ve evrensel hukukun hiçe sayıldığı ve adeta hukukla alay eden bir pozisyona girilmiş bulunduğu kaydedilerek, şöyle denildi:
"Hafızalarda yer edinen bir başka gerçek daha var o da Kürt halkı zulme karşı geçmişte boyun eğmedi bugün de boyun eğmeyecekler, Türkiye'nin eşit ve özgür vatandaşları konumuna varana kadar demokratik mücadelelerini sürdüreceklerdir. Üzerimizde baskı düzeyi neye varırsa varsın boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'nin temel sorunları ve Kürt sorunun çözümünde barışçıl demokratik siyasette ısrar edeceğiz."
Açıklamada, Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren 11 kız öğrenciye Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileği vurgulandı. Olayın aydınlatılması ve sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları istendi.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!