'Dayısı olan serbest bırakılıyor'

Güncelleme Tarihi:

Dayısı olan serbest bırakılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 22:30

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damatlarının serbest bırakılmasına tepki göstererek “Dayısı olanlar bırakılıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında şöyle konuştu:

Haberin Devamı

GÜRSEL’İN EVİ YOK MU?

“Darbe Araştırma Komisyonu’nda görevli dört arkadaşımın hazırladığı şerh, başlı başına bir rapordur ve 15 Temmuz’un bilinen tüm ayrıntıları burada yer almıştır. Ayrıca bu rapora girmeyen ama yine CHP’li milletvekilleri tarafından savcılara verilen özel dosyalar vardır.
Damatlar serbest bırakıldı. Sabit ikametgâhı olduğu gerekçesiyle... Parası olan, dayısı olanlar serbest bırakılıyor. Kadri Gürsel’in evi yok mu? Var. Murat Sabuncu’nun, Altan kardeşlerin, Murat Aksoy’un yok mu? Var. Onlar neden serbest bırakılmıyor? Çünkü dayıları yok, kayınpederleri yok, paraları yok. Parası olan, kayınpederi olanın serbest bırakıldığı ortamda adaleti sağlayamazsınız.

AİHM KARARINA TEPKİ

Şimdi AİHM karar vermiş, diyor ki ‘Bir komisyon kuruldu o komisyondan geçtikten sonra bu metinler bize gelecek.’ Ya arkadaşlar siz Türkiye’de ne olup bittiğini bilmiyor musunuz? Hangi adaletten, hangi komisyondan söz ediyorsunuz? İnsanlar hapishanelerde can veriyor. Şu anda yargı, resmen iktidarın tetikçiliğini yapıyor. AİHM bu konuma düşmemeliydi. Komisyonun kuruluş gerekçesi, senin önüne dilekçeler gelmesin diye, bu gerçeği hâlâ öğrenemediler mi?” 

Haberin Devamı

Pensilvanya’ya Koru’yu neden gönderdiniz

Darbe öngörülüyordu, darbe yapılacağı biliniyordu, önlenmedi. Bundan fırsat çıkardılar, 20 Temmuz’da başka bir darbe yaptılar. 17-25, o da bir darbe girişimiydi. Madem bunu siz milat alıyorsunuz, neden 17-25 sürecinde Fehmi Koru’yu Pensilvanya’ya gönderdiniz? Ne demiştim? Bir ipte iki cambaz oynamaz. Bu darbenin siyasi ayağı yok mu? Elbette var. Kim onlar? İktidar sahipleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!