Dayak var yardım edin

Güncelleme Tarihi:

Dayak var yardım edin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:35

Şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara destem vermek amacıyla kurulan Gelincik Merkezi’ne 3 yılda 25 bin başvuru yapıldı. 2 bin 418 kadına avukat atayan, 520 kadını sığınma evine yerleştiren merkez, 210 kadına ise psikolojik destek sağladı.

Haberin Devamı

Ankara Barosu’nun, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara hukuki ve psikolojik destek sağlamak amacıyla 2011’de hayata geçirdiği Gelincik Projesi’ni, 3 yılda 25 bin kadın ve çocuk arayarak yardım istedi. Şiddet gören 2 bin 923 kadın ise Gelincik Merkezi’ne bireysel başvuru yaptı. Başvuruları değerlendiren Gelincik Merkezi, 2 bin 418 kadına avukat atadı, 520 kadını sığınma evine yerleştirdi. Merkez, 15 kadının eğitim giderlerini üstlenirken, 210 kadına ise psikolojik destek sağladı. Türkiye’de kadına ve çocuğa yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy, Gelincik Projesi’nin bir sosyal sorumluluk mücadelesi olduğunu savundu. Türkiye’de şiddet gören kadınların ancak yüzde 10’unun bir kuruma başvurduğunu belirten Aksoy, şunlar söyledi:

Haberin Devamı

YÜZDE 90’I KADERİYLE BAŞ BAŞA

“Kadınların yüzde 90’ı kaderiyle baş başa, kendi yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Gelincik Projesi bu anlamda, kadınları cesaretlendirdi. Projenin ana teması şiddet görmüş kadının doğrudan doğruya bize ulaşmasıdır. Kadın bize ulaştıktan itibaren de elini hiç bırakmıyoruz. Bu anlamda da başarılı olduk. Binlerce kadın hattımızı arayarak bize ulaştı. Daha sonra tüm Türkiye’den, hatta Almanya, Fransa, Hollanda gibi Türklerin yoğun olduğu ülkelerden kadınlar aramaya başladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!