Davutoğlu'ndan Merkel'e taziye telefonu

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan Merkele taziye telefonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 14:58

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel'i arayarak saldırıyla ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğunun Alman vatandaşı olması sebebiyle üzüntülerini iletti. Associated Press ve AFP'ye konuşan Türk yetkililer, ölenlerden en az 9'unun Alman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Merkel, İstanbul'daki saldırıda ölenlerin arasında 'muhtemelen' Alman vatandaşları olduğunu açıkladı.

AFP'nin haberine göre Sultanahmet patlamasıyla ilgili açıklama yapan Merkel, "Tam bilgiye sahip değiliz ancak ölen ve yaralananların arasında Alman vatandaşlarının olduğundan endişeliyiz" dedi. 

Merkel, "Uluslararası terörizmin çirkin yüzünü İstanbul, Paris, Ankara ve Tunus'ta gördük. Buna karşı kararlı bir biçimde tavır almalıyız" dedi. 

Bu arada Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkel'i arayarak saldırıyla ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, hayatını kaybeden 10 kişiden çoğunluğunun Alman vatandaşı olması sebebiyle üzüntülerini ve taziyelerini iletti.

Başbakanlık yetkililerinin yaptığı açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Terörün tüm ülkeleri hedef aldığını belirten Başbakanımız uluslararası terör örgütleri ile mücadelede kararlılığımızı vurgulamış, Alman yaralıların tedavisi için gereken herşeyin yapılmakta olduğunun da altını çizmiştir. Sayın Başbakanımız soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü, gerekli bilgilerin de Alman yetkililerle paylaşılacağını ifade etmiştir."

GAUCK: KORKAKÇA

DHA'nın haberine göre, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ise Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan terör saldırısının “Korkakça gerçekleştirilen bir terör saldırısı” olduğunu söyledi.
“İstanbul'da bugün yaşananlar korkunç” diyen Gauck, korkakça gerçekleştirilen terör saldırısında yine suçsuz insanların öldüğüne dikkat çekti. Gauck, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir telefon görüşmesi yapacağını da söyledi.

Almanya’da bakanlar kurulu Sultanahmet  Meydanı‘nda yaşanan terör saldırısını değerlendirmek üzere bu akşam bir araya geliyor. Bombalı saldırıyı “korkakça bir saldırı” olarak nitelendiren Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, akşam yemeğinde bir araya gelecek bakanlar kurulunun İstanbul’da yaşanan terör saldırısını değerlendireceğini söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!