Davutoğlu'ndan liderlere 'dokunma' ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan liderlere dokunma ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 01:31

HDP’den Demirtaş dahil 5 milletvekilinin fezlekesi daha Meclis’e gönderilirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının, dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün basın toplantısında, dokunulmazlık konusunda CHP ve MHP liderlerini ziyaret edebileceğini de belirtirken şunları söyledi:
“Kürsü dokunulmazlığı demokrasinin olmazsa olmaz şartlarındandır. Ama bu kürsü dokunulmazlığı istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve ortak vicdanı rahatsız eden, teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz bir saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Hepimiz demokratik özgürlük alanlarını kullanma konusunda hiçbir sınır kabul etmemeliyiz. Ama huzurun sağlanması, terörle mücadele konusunda ortak bir tavırda buluşmalıyız. Ayrıca diğer partilerin tutumlarını da bu anlamda açık ve net görmek istiyorum, bunları değerlendireceğiz.”

DEMİRTAŞ’IN FEZLEKESİ DE YOLLANDI
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Selma Irmak ve Sırrı Süreyya Önder’in ‘özyönetim ilanı’na ilişkin konuşmaları hakkındaki yeni fezlekeleri de Başbakanlık’tan Meclis Başkanlığı’na gönderildi. Bu dosyalar arasında HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün, Ankara’daki canlı bomba saldırısını gerçekleştiren PKK’lı terörist Abdulbaki Sömer’in taziyesine katılmasına ilişkin fezleke bulunmuyor.

BAKMADAN GEÇME!