Davutoğlu'ndan IŞİD'e kara operasyonu açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlundan IŞİDe kara operasyonu açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 23:45

Başbakan Ahmet Davutoğlu CNN International’da Christiane Amanpour’un sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Türkiye’nin IŞİD’le mücadele için kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceği” sorusuna, “Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın istifasını içeren kapsamlı bir strateji olması durumunda Suriye’de IŞİD’e karşı kara operasyonuna Türkiye’nin katılabileceğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye’de IŞİD’e karşı kara operasyonu konusunda rol almaya hazır olup olmadığına yönelik soruya “Evet” yanıtını verdi.  

Dün CNN International’dan Christiane Amanpour’un sorularını yanıtlayan Davutoğlu, “Türkiye’nin IŞİD’le mücadele için kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceğine” ilişkin soru üzerine şunları kaydetti: “Kara gücü, hep birlikte konuşmamız, paylaşmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır”.

“Kara operasyonu da dâhil mi?” sorusu üzerine Davutoğlu, “Evet, elbette. Bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyaç var. Aksi takdirde IŞİD’e karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boşluğunun devam etmesi, IŞİD’in yerine başka bir terörist grubun ortaya çıkmasına sebep olur. Suriye krizini kapsamlı şekilde çözmeliyiz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN ŞARTI ESAD’IN İSTİFASI

Davutoğlu, “Suriye’de krizin çözümünde daha çok rol alma noktasında Türkiye’nin şartının, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a de karşı durması olup olmadığına” yönelik sorusunu, “Evet. Bu problemi ve boşluğu yaratan tüm rejimler ve gruplara karşı (durma)” diye yanıtladı. Başbakan,  “Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde DAEŞ’e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak bu yeterli değil. Biz bunu gözlemliyoruz. Şimdi biz müttefiklerimize aylardır önerdiğimiz gibi, yine güvenli bölgeye sahip olmayı ve DAEŞ’i sınırlarımızdan uzağa itmeyi öneriyoruz” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!