Davutoğlu "Hiç kimseyi sahipsiz bırakmayız"

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Hiç kimseyi sahipsiz bırakmayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 15:27

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki mitinte konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Partili ilçe belediyelerine Büyükşehir Belediyesi’nin yeterli hizmet vermediğini söyledi, "Hiç kimseyi sahipsiz bırakmayız. Ödemiş’in arkasında bir varız" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Büyükşehir belediyesinin, Ak partili belediyelere bir takım yapması gereken vazifeleri yapmıyor, bunu biliyorum. Ama Ödemiş, başta olmak üzere Ak Partili belediyelere ait yük Ak Parti hükümetleridir. Hiç kimseyi sahipsiz bırakmayız. Ödemiş’in arkasında bir varız. Kimseye muhtaç etmeyiz. Vazifelerini yapmak zorundalar büyükşehir belediyesi olarak" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölgeye yönelik vaatlerini ise, şöyle sıraladı.

"Kuzey Ege’de Çandarlı Limanı’nı yapıyoruz. Aliağa’dan Limana demiryolu bağlantısı da yapacağız. (Ödemişin il olmasınını istenmesi üzerine) Ödemiş’in ne kadar büyük potansiyeli var biliyorum. Ödemiş’e bir ilin sahip olduğu her şeyi yapacağız. İzmir’i de denizden, karaya, havayoluna kadar kavşak noktası yapacağız. İzmir, istanbul otoyolunu yapıyoruz. İzmir, Ankara otoyolunu hızlı trenini yapıyoruz. İzmir’den Antalya’ya da otoyol yapacağız. Küçük Menderes havzasının başkenti Ödemiş, buraya yüksek okul getirdik, fakülte de getireceğiz. Medeniyetler beşiği bu bölgeye inşallah üniversite de getireceğiz. Tire Belevi yolunun projesi bitti. 2016 yılının programına alındı. Bu gelen yol bölünmüş olarak tamamlanacak. Kiraz’a kadar da uzanacak. Dünya Bankası’ndan ve Gıda ve tarım bakanlığı’ndan ödül alan Tire sütü kooperatifini de tebrik ediyorum. Süt üreticilerinin KDV sorunlarının farkındayız, çalışma yaptık. Ödemiş’in besi hayvanlarının sütünün hak ettiği desteği vereceğiz. Geçmişte beyana bağlı bir sefere mahsuz stok affını değerlendireceğiz. Bademli barajını hizmete açtık. 86 bin dekar arazisi sulamaya açtık. 55 bin 500 dekar araziye daha sulamaya açacağız. Yıllık 45 milyon TL zirai gelir artışı olacak. 30 yılda çiftçimize 300 milyon TL destek verdik. 2.5 milyon fidana diktik. Bu çevreciler bunu görsünler. Biz en büyük çevreciyiz. Ödemiş’in nüfusunun tam 19 katı fidanı diktik. Ödemiş, yeşillenmekten memnu musunuz?"

Yapacaklarını da anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Orman köylerinde yaşayan 134 aileye 680 bin TL destek verdik. 13 yılda 10 milyon TL çiğ süt desteği verdik. En önemli Aktaş barajını inşa ediyoruz. Bu barajla Ödemiş’in, içme suyu sıkıntısı kökten çözülecek. Çevre ilçelerin de kullanacağı 250 yataklı devlet hastanesini yapıyoruz. İki sağlık merkezi daha yapacağız. Üniversitelerde yeni bölümlere açacağız. 92 km’lik, Torbalı Ödemiş, Kiraz yolunu bölünmüş yol olarak bitiyoruz. Gölcük gülünün göl kenarında 21 bin 500 metre alana yürüyüş yolları ve piknik alanı yapacağız. Etrafında dolaşıp piknik yapacağız. Seçim zaferini birlikte kutlayacağız. Birgi’yi dünyaya tanıcağız. 21yıldır yapamadıkları organize sanayi bölgesini biz yapacağız. Doğalgazı getireceğiz, önümüzdeki yıldan itibaren doğal gazı kullanacaksınız. Kaymakçı’da yaşanan sel felaketinde biz evleri zarar gören 80 aileye 200 bin TL ödeneme aktardık. 306 çiftiyle de hasarı oranında 578 bin TL ödeme yapacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!