Davutoğlu, Akıncı ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu, Akıncı ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 15:08

Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarsa bulunmak üzere geldiği Lefkoşa’da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Başbakan Ahmet Davutoğlu, günübirlik ziyaret gerçekleştirdiği KKTC’de ikili görüşmelerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi. Akıncı ve Davutoğlu tokalaştıktan sonra görüşmeye geçtiler. Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra küresel ve bölgesel konular da ele alındı. Akıncı ve Davutoğlu, bir süre görüştükten sonra çalışma yemeğine geçti.

Davutoğlu, Akıncı ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, günübirlik resmi ziyaret için özel uçağıyla saat 11.10'da KKTCye gitti.  64. Hükümet’in göreve başlamasının ardından ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTCye yapan Davutoğlu, özel ANA uçağıyla Ercana gelirken, Davutoğluna eşlik eden Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve diğer üst düzey yetkilileri taşıyan ATA uçağı ise ANA uçağından kısa süre önce Ercan Havalimanına indi. Ahmet Davutoğlu için Ercanda resmi karşılama töreni düzenlendi. Resmi karşılanma töreninde KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, Türkiye Cumhuriyetinin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun Töre bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisinden (TBMM) dün güvenoyu alan 64üncü hükümetin Başbakanı Davutoğlu için hem Ercanda hem de Ercan Lefkoşa güzergahında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, Akıncı ile görüştü

SARE DAVUTOĞLU DA KKTCDE

Başbakan Davutoğluna KKTC ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu da eşlik ediyor. KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncunun eşi Özay Kalyoncu da bu nedenle Ercan Havaalanındaki karşılama töreninde yer alarak Sare Davutoğluna çiçek takdim etti. KKTCde kendi makam aracıyla seyahat edecek Davutoğluna TC Başbakanlığına ait özel donanımlı araçlar eşlik ediyor.

DAVUTOĞLU, KÜÇÜKÜN VE DENKTAŞIN KABİRLERİ ZİYARET ETTİ

Ahmet Davutoğlu, KKTC ziyaretine Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaşın kabirlerini ziyaretle başladı.

Haberin Devamı

Davutoğlunun daha sonraki durağı Boğaz Şehitliği ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı oldu.

AKINCI, SİBER VE KALYONCU İLE GÖRÜŞECEK

Gün içinde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ile görüşecek Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı ile ortak açıklama yapacak; KKTC Başbakanlıkta heyetler arası görüşmede bulunacak. Davutoğlu ayrıca Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin açılışını da yapacak.

DAVUTOĞLU BU AKŞAM KKTC'DEN AYRILACAK

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak TC Başbakanı Davutoğlu, bu akşam KKTCden ayrılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!