Davutoğlu: 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 15:06

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, isim vermeden HDP’yi eleştirerek, "Sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş, teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları, çark etmeye başladılar. Sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar, bugün çıkıyorlar 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ’Oba’ helikopteri ile İzmit’e geldi. Helikopter atletizm pistine inerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu karşıladı. Başbakan Davutoğlu daha sonra Sabancı Kültür Merkezi’nde partisinin düzenlediği Gençlik Çalıştayı’na katıldı. Başbakan Davutoğlu gençlerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de katılırken, Başbakan Davutoğlu kürsüye çıktığı anda ışıklar kapandı, gençler ayağa kalkarak, "Bir şarkısın sen" şarkısını hep bir birlikte söylerken, cep telefonlarının ışıklarını açtılar. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise salonda oluşan manzarayı tebessümle izlerken, "Böyle bir gençliğin hocası olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

"BEN DE BİR TALEBEYİM"

Gençlere tavsiyelerde bulunan Davutoğlu, "Bu toprakların ruhunu hakkıyla vermek için, tek boyutlu kalmamak için, dünya görüşünüzün zenginleşmesi için kendinizle, çevrenizle barışık olmanız için alternatif üniversitelere yazılın. Araştırın, konuşun ve birbirinizin sadece kankası olmayın. Kanka olun ama dava, ahlak, ilim kardeşi olun. Talebe olduğunuzu zihninizde tutun. Bana hoca diye hitap ediyorsunuz, büyük memnuniyet duyuyorum. Ama bilin ki son nefesime kadar ben de aynı zamanda bir talebeyim. Yeni bir şey için çaba sarf etmediğiniz andan itibaren hocalığınız biter" dedi.

Kadına ve çocuğa karşı şiddet ve gayri ahlaki tavır içerisinde olanların durdurulmasını, tavır alınmasını gençlerden isteyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"70’li yıllarda olduğu gibi gençlik çatışmalarını üniversitelerde görmek istemiyoruz. Çatışanlara karşı muhabbeti, tartışmaya karşı hakaret edenlere edebi öğreteceksiniz. Sizlerden en büyük beklentim gençliğinizi hayırlı işlerde kullanmanızdır. Varlık nedeniniz insanı, tabiatı korumak ve her zaman daha iyisine ulaşmak için mücadele etmeliyiz. Kadınlarımıza ve yaşlılarımıza hürmetten hiçbir zaman vazgeçmeyin. Gençlerimize sesleniyorum; Çocuğa ve kadına karşı kim şiddet uygularsa, kim gayri ahlaki bir tavır içerisine girerse öncelikli vazifeniz onu durdurmak, bu şiddete karşı en net tavrı sizin almanızdır. AK Parti gençliği kadına şiddet konusunda da öncü bir rol oynayacak buna eminim. Her türlü ayrımcılığın tam karşısında olun. Birisi eğer ’O Kürt’tür, bu Türk’tür, O Sünni’dir, bu Alevi’dir’ dediklerinde dönün, ’Biz kardeştik, kardeşiz ve kıyamete kadar kardeş kalacağız’ diye haykırın. Her zaman, her yerde adaletli olun. Adaletinizden her zaman emin olun."

Haberin Devamı

"TÜRKİYE, DÜNYAYA TERÖRLE MÜCADELENİN NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERİYOR"

Mücadeleleri ile terör örgütünün düştüğü durumun ortada olduğunu belirten Davutoğlu, "Türkiye’nin birliğine, beraberliğine kast eden hain terör odaklarıyla mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Türkiye’de 35 yıllık mazisi olan teröre karşı cumhuriyet tarihinin en yüksek yoğunluklu mücadelesini veriyoruz. DEAŞ ve PKK gibi eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde yer alan Türkiye, dünyaya terörle mücadelenin nasıl yapılacağını da gösteriyor. Yürüttüğümüz etkin ve kararlı mücadele karşısında bölücü terör örgütünün düştüğü durum ortada. Operasyonlar karşısında artık bitme aşamasına gelen örgüt ve destekçileri her sıkıştıklarında kendilerine manevra alanı oluşturacak yeni oyunlara yelteniyorlar. Camileri yakan, minarelerinden ezanı susturup kendi marşını çalan, Kuran-ı Kerim’in içine bomba tuzaklayanların bir anda Cuma namazını, üç ayları hatırlaması böyle bir oyun oldu. Bu ülkenin insanı bilir. Kimin onlara aşkla bağlı olduğunu, kimin barış için çalıştığını kimin Cuma namazı dendiğinde Cuma namazını hayatı boyu geçirmemiş olanların olduğunu, kimin de cuma namazını siyasi istismar yaptığını bilir bizim halkımız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TERÖR ODAKLARININ SİYASİ UZANTILARI ÇARK ETMEYE BAŞLADI"

Davutoğlu ülkenin son santimetrekaresinin teröristlerden temizleninceye kadar mücadelenin kararlı şekilde devam edeceğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi de yeni bir oyun sergilenmek isteniyor. Sanki aylardır bu ülkede terör eylemleri olmuyor. Sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş, teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları çark etmeye başladılar. Yapılan açıklamaları görüyorsunuz. Sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar, bugün çıkıyorlar 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar. Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Türkiyelileşme yalan hikayesiyle başlayıp, çukurları barikatları savunan, canlı bomba taziyesine giden gerçek yüzünüzü herkes gördü. Müslüman bir delikten iki kere ısırılmaz. Temmuz ayından beri yaşananları, verdiğimiz şehitleri unutup da bunların yalanlarına kanacağımıza kimse ihtimal vermesin, kimse böyle düşünmesin. 23 Temmuz’da bütün güvenlik birimlerine verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları teröristlerden son santimetrekaresine kadar temizleninceye kadar mücadelemiz kararlı şekilde sürecek. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adalet karşısına çıkarak hesap verecek."

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!