Davet!

SEVGİLİ okuyucularım, birkaç günden bu yana gazetelerde ve internet sitelerinde haberler çıkıyor, köşe yazıları yazılıyor:

"AKP, Emin Çölaşan’ı İstanbul’da il örgütü tarafından düzenlenen bir toplantıya konuşmacı olarak davet etti..." Sizler, arkadaşlarım, gazeteciler ve herkes bana bunu soruyordu. Herkese aynı yanıtı verdim:

"Yok böyle bir şey. Davet falan da gelmedi."

Fakat dün öğle saatlerinde elime mektup ulaştı. Parti olarak İstanbul’da gençleri kapsayan bir dizi toplantı yapıyorlarmış. İlgili bölümü okuyalım:

"Sayın Emin Çölaşan... Gençlerimizi bu toplantılarda toplum için örnek teşkil eden sizin gibi değerli kişilerle bir araya getirerek hem sorumluluk duygularını geliştirmek, hem de doğru örneklerle özdeşleştirme yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Programınıza uyan bir tarihteki toplantıya konuşmacı olarak katılmanız gençlerimizi ve bizi mutlu edecektir. Katılımınızı istirham ederim.

Dr. Mehmet Müezzinoğlu. İl Başkanı."

Çok teşekkür ediyorum. Ancak katılsam ve orada içimden geldiği gibi konuşsam, beni çağıranlar zor durumda kalır. Birilerinden fırça yerler! Beni mazur görsünler.

AÇIKLAMA 1

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’den gelen yazılı açıklamayı özetliyorum:

"Sayın Çölaşan, ’AKP Turizm Hayırlı Yolculuklar Diler’ başlıklı yazınızla ilgili olarak... 23-30 Nisan arasında Moskova’da gerçekleştirilecek Avrupa güreş şampiyonası için Güreş Federasyonunun kafile listesi tarafımızca 12 Nisan günü onaylanmıştır. Bu listede 21 sporcu, 1 kafile başkanı, 1 genel idareci, 4 idareci, 1 doktor, 1 diyetisyen, 2 masör, 2 teknik direktör, 7 antrenör, 3 hakem, 1 basın görevlisi olmak üzere toplam 44 kişi bulunmaktadır. Sadece bu listede yer alan kişilerin masrafları Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce karşılanacaktır. Bu liste dışında hiçbir ismin harcamalarının kamu kaynaklarıyla karşılanması mümkün değildir. Saygılarımla. Mehmet Ali Şahin."

Bakan Bey "konuk listesinde" yer alan AKP’li milletvekileri ile Bursa il örgütünden partililere hiç değinmiyor. Keşke o konuya da açıklık getirse, AKP’li siyasetçilerin kafileye alınış nedenini açıklasaydı.

Bu siyaset takımı kafileye hangi gerekçeyle alınıyor?

Siyaseti her yere bulaştırdılar, şimdi sıra spora geldi!

Spora siyaset bulaştırmak bu değilse, nedir?

AÇIKLAMA 2

AKP Bursa milletvekili ve Grup Başkanvekili Faruk Çelik’ten gelen açıklamayı özetliyorum:

"Yazınızda Rusya’da yapılacak Avrupa güreş şampiyonasına gidecek kafilede ismimin de bulunduğunu ima ediyorsunuz. Bu bilgiyi hangi amaçlı kaynaktan edindiğinizi bilmiyorum. Böyle bir seyahatin varlığından sizin yazınız üzerine haberdar oldum. Listeden haberim olmadığı gibi, böyle bir konuda ismimin neden kullanıldığını da bilmiyorum.

Ben bu tür seyahatlere katılmayan bir milletvekiliyim. Kaldı ki, Meclisimizin çok yoğun bir gündemi var. Ben de partimizin Grup Başkanvekili olarak bu yoğun çalışmaların içindeyim. Dolayısıyla, edindiğiniz bilginin zamanlama açısından yanlış olduğu ortadadır. Faruk Çelik."

Çok teşekkür ederim. Ancak kendisinin ismi bana iletilen listede yer alıyordu. Aynen AKP milletvekilleri Nevzat Pakdil, İrfan Gündüz, Zafer Hıdıroğlu, Mehmet Emin Tutan, Recep Koral, Mehmet Sekmen, Burhan Kılıç, Yahya Baş ve Bursa AKP il yöneticileri gibi. Onlardan hiç ses yok!

Güreş bahane, Moskova şahane!

Şimdi gerçek açığa çıktı. Yaprak dökümü başlayacak! Tahmin ediyorum bu yazılarımdan sonra öteki AKP milletvekilleri ve parti mensupları da, turistik Moskova geceleri gezisine katılmayacak, devletin kafilesinde yer almayacaktır. Elbette izleyeceğiz, göreceğiz!

Emin Çölaşan’ın notu:

Bir-Yay Kitapçılık Yayıncılık’tan da açıklama geldi: "Dünkü yazınızda söz edilen ve test kitabında ’hayvanları koruma günü’ olarak ’10 Kasım’ tarihini kullanan firmanın açık adı Bir Özel Eğitim’dir. Dün onlarca kişi bu isim benzerliği nedeniyle bizi aradı ve kınadı. Atatürkçü, laik ve demokrat kimliğimizin kamuoyunda zedelenmemesi için bu isim benzerliğine yer vermenizi rica ediyoruz."
Yazarın Tüm Yazıları