'Dava görüşülmeden yorum yapmak doğru değil'

Güncelleme Tarihi:

Dava görüşülmeden yorum yapmak doğru değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 23:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reza Zarrab’ın davasıyla ilgili “O dava görüşülmeden, davanın ayrıntıları ortaya çıkmadan yorum yapmak doğru değildir” dedi. İstanbul’da çeşitli temaslarla bulunan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MİLLİ MESELE OLAMAZ
“(Reza Zarrab davası) Sayın Binali Yıldırım’ın da yorum yapması doğru değildir. Orada bir yargılama var. Yani rüşvet veren, yolsuzluk yapan, vergi ödememek için her türlü yola başvuran bir adam yargılanıyor. Bunu bir Türkiye meselesi, bir milli mesele haline getirmek doğru değil. Yolsuzluk, hırsızlık, dünyanın hiçbir ülkesinde milli mesele olarak görülemez.

(Suriye konusu) 2013’te Türkiye’de uluslararası bir Suriye konferansı düzenlenmesini istedik. ‘Rusya’yı, Amerika’yı, AB’yi, Arap Ligi’ni ve Suriye’nin taraflarını çağırın’ dedik. Ellerinin tersiyle ittiler. Şimdi bizim istediğimiz noktaya geldiler. Türkiye’nin bütün komşularıyla barış içerisinde yaşamasını isteriz. Ve bunun için üzerimize ne düşüyorsa her türlü desteği vermeye hazırız.

İSTANBUL'U ALACAĞIZ
(Beylikdüzü’nde kadınlarla buluşmasında) Size sözüm söz, 2019’da İstanbul Büyükşehir’i alacağız. İstanbul’u bir dünya markası yapacağız. 2019’da İstanbul, Mersin, Adana, Balıkesir, Bursa dahil büyük şehirleri alacağız. Hiç endişem yok. Ben kime güveniyorum? Bu ülkenin insanlarına güveniyorum. Tek güvencem budur.

BURADA EMEK VAR
(Ambarlı Limanı’nda taşımacılık sektörü temsilcileriyle buluşması) Gerçek ihracatçılar burada. Gerçek vergi ödeyenler de burada. Yani Rıza Sarraf’ın ‘Dış ticaret açığının yüzde 15’ini biz karşıladık gibi düşünceler burada yok. Burada emek var. Çalışıp vergi ödeyenler var. Yani paralarını vergi cennetlerine götürenler yok.”

KÜRSÜDE ÖPÜCÜK
KILIÇDAROĞLU, Beylikdüzü’ndeki Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde kadınlarla bir araya geldi. CHP Lideri konuşurken bir kadın kürsüye çıktı ve kendisini öptü. Konuşmasına bir süre ara veren Kılıçdaroğlu, daha sonra soruları yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!