Daum'un işi çok zor

F.BAHÇE’nin kazandığı maçlara (bazıları istisna) bakın ve o karşılaşmalardaki golleri atılmamış kabul edin; sarı lacivertlilerin ortaya koyduğu oyun bu şaşaalı durum ile örtüşmüyor.

Türkiye liglerine Fenerbahçe’nin fazla olduğunu düşünenler, sanırım (!) bunu oynadığı futbol için söylemiyorlardır.

İstatistiksel olarak başarılı, ancak Fenerbahçe’nin büyüme hızına göre başarısız bir teknik direktöre emanet olan bu takım kazanmayı biliyor. Ama o kadar da olsun yani... Bu kurgusuzluğa ve acayipliğe rağmen, bu kadar yıldızı bulunan ve arkasında müthiş bir taraftar kitlesi olan bu takım müsaade edin de, duran toptan da olsa kazanabilsin.

Ne ilginçtir ki, "Fenerbahçe’nin bu başarısının sahibi kim?" diye sorulduğunda, maaşallah Daum bu başarıyı hiç kimseye bırakmıyor. Takım kazanınca Daum başarılı... Puan kaybedince ise Daum futbolcuları taraftara şikayet ediyor. Hatta "Giderim haaa!" dercesine yurt dışından teklifler aldığını gündeme getiriyor. Ama ne hikmetse Daum’u çok isteyen o takımlar, bunu hemen yalanlıyor. Şimdi bu şartlarda, üstelik çok büyük paralar kazanarak Fenerbahçe’de hocalık yapmak ne de zor şeymiş meğer.

Bilin bakalım kim?

SALI
günü takımı kurtarıyor, cuma günü yedek kalıyor; bilin bakalım bu kimdir? Evet, tam isabet Volkan. Belki de işte bu dahice fikirler Daum’u Daum yapıyor.

KRAL ÇIPLAK

DAUM’la ilgili bu dürüst ve doğru eleştirileri yaptığım için F.Bahçeli dostlarım sakın bana kızmasın. "Takım iyi giderken bu yapılır mı?" demeyin. Çünkü Daum’un varlığı ya da yokluğu bu oyunu pek değiştirmeyeceğe benziyor. Üstelik, her başı sıkıştığında kendi oyuncularını basına ve taraftara şikayet etmekten çekinmeyen bir teknik direktör var. Benim yaptığım sadece ’kral çıplak’ demek.

Ben bu futbolun, vizyonu ve kurumsallaşması ile bu kadar ivme kazanmış, milyonlarca taraftara sahip bir takımın büyüklüğü ile çeliştiğini söylüyorum. Bu yazdıklarım sadece dünkü maçla ilgili düşüncelerim değil. Maç sonucu ne olursa olsun, görünen ne yazık ki budur.

Özel motivasyon

FENERBAHÇE’nin sahadaki performansına Türkiye liglerindeki hemen hiçbir takım direnemezken, Rizespor’un bu cengaverce mücadelesi ve bitmek tükenmek bilmeyen nefesinin ’bu maçla ilgili özel bir motivasyondan’ kaynaklandığını düşünmeden geçemiyorum. Ben Rizesporlular’ı hiç bu kadar çok koşarken görmemiştim.


1-TUNCAY

2-SERKAN

3-ÖNDER
Yazarın Tüm Yazıları