Daum'dan Güiza'ya övgüler

Güncelleme Tarihi:

Daumdan Güizaya övgüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 15:25

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Almanya kampının son gününde bir değerlendirme toplantısı yaptı. Daum, Güiza'nın Avrupa'nın hatta Dünya'nın en iyi golcülerinden biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bu akşamki Hoffenheim maçının ardından geceyi Münih'te geçirip yarın sabah İstanbul'a dönecek olan Sarı-Lacivertli ekipte Alman hoca basına açıklamalarda bulunarak, her şeyin güzel gittiğini ve futbolcuların veriminden memnun olduğunu söyledi.

Son derece yararlı bir kamp yaptıklarını, maç yaptıkları yerlerin uzak olmasına rağmen iyi ekiplerle oynadıklarını belirten Daum, hedeflerine ulaşmak için çok çalışacaklarını söyledi.

Alman hoca, "Şampiyonluk yolu bir asansör gibi değil. Zorlu basamakları birer birer tırmanacağız" şeklinde konuştu.

"YENİ TRANSFERLERİN EKSİKLİKLERİMİZİ KAPATACAĞINA İNANIYORUM"

Yeni transferler hakkında da bir değerlendirme yapan Daum, bu oyuncuların takıma kazandırılmasından dolayı yönetime teşekkür ederek, "İki oyuncu da Brezilya milli takımında oynamış oyuncular. İlerleyen dönemde daha da fazla oynayacak kapasitedeler. Takımda eksik olduğumuz bölgelerimize güç katacaklarına inanıyorum. Bizim üzerimize düşen ise bu oyuncuları bir an önce takıma entegre etmek" dedi.

Haberin Devamı

"TAKIMDAN GÖNDERMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ YABANCI FUTBOLCU YOK"

Transferlerin devam edebileceğini de vurgulayan Daum, "Takımdaki yabancı oyuncusu sayısı 8 oldu, beğenmediğiniz ve göndermek istediğiniz futbolcu mu var" sorusuna ise "Hayır, şu an için öyle bir şey yok" demekle yetindi.

"LUGANO'NUN GERİ DÖNÜŞÜ HAKKINDA BİR BİLGİM YOK"

Yapılan transferlerin sol kanat ve defansif orta saha bölgelerine alınması, ayrıca stoper mevkiine bir takviye istenmesi üzerine yöneticilerin Lugano için çalışmalar yaptıkları duyumu konusunda ise Daum, "Transferi bitmemiş oyuncu için konuşmam. Benim prensibimi biliyorsunuz" açıklamasını yaptı.

"GÜİZA, AVRUPA'NIN HATTA DÜNYA'NIN EN İYİ GOLCÜLERİNDEN BİRİ"

Son olarak Güiza'nın kampa katılması ile ilgili sözler sarfeden Alman teknik adam, İspanyol golcü ile konuştuğunu ve her futbolcusuna söylediği gibi hedeflerini, çalışma sistemlerini aktardığını belirtti.

Güiza'nın iyi bir golcü olduğunu ve takıma gaydası olacağına inandığını dile getiren Daum, "Atacağı gollerle takıma faydalı olacağına inanıyorum. Güiza, Avrupa'nın hatta Dünya'nın en iyi golcülerinden biri" diyerek sözlerinin tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!