Daum: Rakibin en iyisi kaleciydi

Güncelleme Tarihi:

Daum: Rakibin en iyisi kaleciydi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 22:54

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Denizlispor'u 3-1 yendikleri mücadelede rakiplerinin en iyi oyuncusunun kalecileri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmayla ilgili değerlendirme yapan Alman çalıştırıcı, Denizlispor karşısında skorun 1-1 eşitlenmesinin ardından ortaya koydukları mücadeleyle, takımın karakterini ortaya koyduğunu belirterek, konuştu:

“Bugün zor şartlar altında oynadık. Maç da kolay gitmedi, çünkü büyük bir mücadele ortaya koyduk, pozisyon ürettik, iyi oynadık. Birinci golü çok hak ettik. Sonra yediğimiz golle durum 1-1 oldu. Bu bir şoktur. Öyle bir şey beklemiyorduk. 1-1'den sonra gösterdiğimiz performans çok hoşuma gitti. Sonuçta tek kale oynadık. Rakibin en iyi oyuncusu kalecisiydi. Bir kez kalemizin önüne gelip, gol attılar. Öyle bir durumda gol yemek her takım için şoktur. Önemli olan, o golden sonra takımın tepkisidir. Orada takımın karakteri ortaya çıkar. Bizim de net bir şekilde karakterimiz ortaya çıktı. 1-1'den sonra oyuncularıma seslenerek, yeterince zaman olduğunu söyledim. Devam etmemiz, baskıyı yükseltmemiz gerektiğini, pozisyon bulacağımızı söyledim ve böyle oldu. Hem hava, hem de saha şartlarına rağmen defansta da çok iyiydik. Biri hariç pozisyon vermedik. Oyunu defanstan iyi başlattık.”

Haberin Devamı

“BÖYLE BİR SAHADA İYİ MAÇ OYNADIK”

Daum, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bozuk zeminine rağmen iyi bir futbol ortaya koyduklarını ifade etti.

Alman çalıştırıcı, “Bu zeminde oynamak çok zor. Buna rağmen iyi futbol oynadık. İyi paslaşmalar gördük. Böyle bir zeminde, genelde uzun paslarla oynarsınız. İyi paslaşmalar gördük. Böyle bir sahada, futbol adına iyi bir maç oynadık. Zaten mücadele ve takımın koşma isteği iyiydi. Takımı tebrik ediyorum. İkinci yarıya iyi başladık, zaten bunu istiyorduk. Her takım için, ikinci yarıda ritmi bulmak kolay olmayacak. Biz iyi bir başlangıç yaptık” diye konuştu.

“4 FUTBOLCUNUN CEZALI OLMASI HANDİKAP”

Daum, Sivasspor maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen 4 futbolcunun, kendileri için büyük bir kayıp olacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Hafta için yapacakları antrenmanlarda, en iyi değerlendirmeyi yapıp, kadro konusunda karar vereceğini belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, “4 futbolcunun cezalı olması handikap. Büyük bir dezavantaj. Bu durum, eminim Sivasspor'u sevindirecektir. Belki bizi biraz küçümserler, ama yeterince zamanımız var. Antrenmanları iyi takip edip, kimin görev alabileceğini değerlendirip, karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

Bu arada, Fenerbahçe, Sivasspor maçının hazırlıklarına yarın sabah yapacağı basına açık antrenmanla başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!