Daum parasının derdine düşmüş

Güncelleme Tarihi:

Daum parasının derdine düşmüş
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 00:00

Gençlerbirliği maçında Daum’un bakışlarına dikkat ettiniz mi? O bakışlarda, “Şampiyonluğu kaçırmamak için ne yapabilirim?” endişesi var mıydı? Bana göre hiç yoktu.

Fenerbahçe’de sadece, hoca-yönetim-futbolcudan oluşan 3’lü sorumlu değil? 4’üncü de sorumlu? Yani, dördüncü kuvvet, basın? Fener’in bu kadro ve bu hocayla madara olacağı belliydi, buna rağmen “muhteşem” diye yazıldı? “Muhteşem” diye yazanlar istifa etsin kardeşim?

Fenerbahçe’de temizlik şart

Fenerbahçe’nin son dönemde aldığı başarısız sonuçların nedenlerini sıralamak gerekirse, Aziz Yıldırım-Daum-futbolcular üçlüsünden en çok hangisi sorumludur?

UĞUR DÜNDAR

a- Teknik adam- Neden?
Gençlerbirliği maçında Daum’un bakışlarına dikkat ettiniz mi? O bakışlarda, “Şampiyonluğu kaçırmamak için ne yapabilirim?” endişesi var mıydı? Bana göre hiç yoktu. Hatta yenilgiyi kabul ederek, ringe havlu atmış bir boksör görünümündeydi. Maç boyunca yerinden kımıldamadı!.. Fenerbahçe’nin şampiyon olma şansı yok mu? Tabii ki var, ama umut verici bir görünüm yok! İşin kötüsü, şampiyonluğu kaçırmanın yanı sıra, ligi dördüncü, beşinci sırada bitirme ihtimali bile söz konusu. Bu durumda başkan Aziz Yıldırım bile onu takımın başında tutamaz. Fenerbahçe’yi kurtarmaktan çok, parasını kurtarma derdine düşmüş bir teknik adam var karşımızda?
b- Yönetim ? Neden?
İş dünyasının duayeni merhum Vehbi Koç, “Denenmişi tekrar deneme! Hele senden para için ayrılanı bir daha asla alma!” derdi. Madem Daum iyi bir teknik direktördü, o halde niçin gönderildi? Kötü idiyse neden getirildi? Sorun burada?
c- Futbolcular- Neden?
Başkan Aziz Yıldırım, Brezilyalılar teknik direktör Zico’ya kazan kaldırdığında, Zico yerine, futbolcuları göndermeliydi!.. Bu futbolcuların maç seçtikleri, istedikleri zaman oynayıp, işlerine gelmediğinde idare ettikleri, bilinen bir gerçek?O halde bunlarda niçin ısrar ediliyor?.. Allah aşkınıza Mehmet Topuz 10 milyon Euro edecek futbolcu mu? Ne verdi Fenerbahçe’ye!.. Eğer Topuz, 10 milyon Euro ediyorsa, Rıdvan Dilmen bu haliyle 15 milyon Euro eder! Üstelik ondan çok daha iyi top oynar! Bu takımda temizlik şart!

YILMAZ ÖZDİL Sadece, hoca-yönetim-futbolcudan oluşan 3’lü sorumlu değil? 4’üncü de sorumlu? Yani, dördüncü kuvvet, basın? Fener’in bu kadro ve bu hocayla madara olacağı belliydi, buna rağmen “muhteşem” diye yazıldı? “Muhteşem” diye yazanlar istifa etsin kardeşim?

Emre zaten G.Saray’a gol atmıştı

Emre, “G.Saray’a gol atıp gerçek Fenerli olacağım” dedi. Baros ise, “Emre’ye cevabı sahada vereceğim” karşılığını verdi. Derbi maç hakkında konuşmak için erken değil mi?


UĞUR DÜNDAR Kim ne söylerse söylesin, şurası gerçek ki, derbilerin favorisi olmaz! Derbi öncesi yaşanan sinir savaşları kontrol edilemez, sahaya yansıtılırsa, gol yerine kırmızı kart görülebilir! Emre sinirlerine hakim olursa, her maçta yakaladığı gol atma şansını, derbide de bulabilir. Aynı durum Baros için de geçerli!

YILMAZ ÖZDİL Cihat Arman, Yavuz Şimşek, Datcu, İvançeviç, Schumacher de gol atmadı Galatasaray’a. Gerçek Fenerbahçeli olmadılar mı yani? Bu saçma polemikten vazgeçmek lazım artık. Üstelik, Emre Galatasaray’a gol attı zaten. 2000 senesindeki derbide Johnson’ın vurduğu top Emre’ye çarpıp Galatasaray ağlarına gitmişti! Unutmuş herhalde.

Ertuğrul Sağlam susmayı başarmalı

Ertuğrul Sağlam ilk kez şampiyonluk sözünü telaffuz etti. Bursaspor, bu performansıyla şampiyon olabilir mi?

UĞUR DÜNDAR
Haftalar önce Bursaspor’un banko şampiyon adayı olduğunu söylemiştim! Şimdi sinirlerin sağlam olması, Bizans oyunlarının bozulması gereken zor dönemece girildi. Çünkü Türkiye’de futbolun kaderini yeşil sahalarda oynanan oyun değil, kapalı kapıların ardındaki oyunlar belirliyor!.. Fırat Aydınus gibi bir hakem, iki düdük çalar ve ligin kaderini belirleyebilir! İngilizler böylesine kritik durumlar için “Anything can happen!” derler. Bu saatten sonra her an, her şey olabilir.

YILMAZ ÖZDİL Ertuğrul Sağlam’ın ne yapıp edip, susmayı başarması lazım. Bursa üzerine henüz psikolojik baskı binmedi, takımını germemeli. Bursa ilk yarının son 9 haftasında 8 puan kaybetmişti. Bana göre, 4 tane çok zor maçı var. Kayıplarını yine 8 puanda tutmayı başarırsa, son hafta Beşiktaş’la final oynayabilir diye tahmin ediyorum.

Futbol teminatla oynanmaz

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul BŞB-Diyarbakır maçını tatil eden hakemi suçlarken, “Talimatlara değil, teminata itibar edilmeliydi” dedi. Vali’nin bu görüşüne katılıyor musunuz?

UĞUR DÜNDAR
Afrika’da bile artık futbol teminatla oynanmıyor! Ayrıca teminat nedir, anlamakta güçlük çekiyorum. Adamlar tribünlerden sahaya atlamış, futbolcuların ve hakemlerin üzerine saldırıyor. Herkes can havliyle kendisini soyunma odasına zor atıyor, bir yığın ruhsal travma yaşanıyor. Verilen teminat travma yaşama teminatı mı? Vali Güler’in iyi niyetinden hiç kuşku duymuyorum ama, sahaya atlandıktan sonra, “teminat” sözcüğü biraz komik kaçıyor!...

YILMAZ ÖZDİL Muammer Güler misin ağlar mısın yani?

Hiddink’le hedef şampiyonluk olmalı

Hiddink’in daha önce çalıştırdığı takımlar Rusya, G.Kore Avustralya gibi amacı sadece turnuvaya katılmak olan takımlardı. Bu anlamda katıldığı her turnuvada ilk 8’i görmüş Türkiye’nin başında Hiddink’in hedefi ne olmalı?

UĞUR DÜNDAR
Hiddink ve ekibine dünyanın parasını vererek madem ki bir yarışa giriyorsunuz hedefiniz şampiyonluk olmalı. Şampiyonluk yerine, çıtayı daha alçağa koymak, yani hedefi küçültmek aczin ilanıdır. Eğer yeterince çalışıyor ve yeteneklerinize güveniyorsanız, başarı çıtası, daima daha yükseğe konulmalı! Thomas Edison’un dediği gibi “Dehanın yüzde biri ilham, yüzde doksan dokuzu alın teridir!”

YILMAZ ÖZDİL Katıldığımız turnuvalarda ilk 8’i gördük ama, katılamadığımız turnuva sayısı 88. Hele bi katılalım turnuvaya, gerisi Allah kerim.

Futbol Federasyonu’na teşekkür borçluyuz

Son yıllarda talibi oldukça fazla olan Hiddink’in, el sıkışarak ayrıldığı takım yok gibi. Bu durumda Hiddink’in 2016’ya kadar Milli Takımımız’ın başında olabileceğini düşünebilir miyiz? (2016’da 70 yaşında olacağını da göz ardı etmeyelim).

UĞUR DÜNDAR
Bu konuda kesin konuşmak doğmamış çocuğa don biçmek olur! Oynatacağı futbola, alınacak sonuçlara bakmadan Hiddink’e ömür biçmek, çok yanlış! Geçmişte büyük başarılara imza atmış bir hoca, eğer içindeki meslek aşkı sona ermemişse, niçin yeni başarılara koşmasın ki! Bir insanın geçmişte yaptıkları, gelecekte yapacaklarının da teminatı anlamına gelmez mi? Konfüçyüs “Kötü düşünen kötüdür!” derken çok haklıymış!

YILMAZ ÖZDİL Hiddink’i santrfor olarak almadık, teknik direktör olarak aldık. Yaşından kime ne? Elalemin kapmak için yarıştığı bir dönemde Hiddink’i ikna eden federasyona teşekkür borçluyuz. Yıkım faaliyetine başlamayın hemen.

Diyarbakırspor’u bu ligden düşüremezler

Diyarbakırspor’un peş peşe oynadığı iki maç yarıda kaldı. Kurallar “hükmen yenilgi” ve “küme düşürme” diyor. Ama öte yanda da Diyarbakır’ın özel durumundan söz ediliyor. Futbolda özel durumlara yer var mı?

UĞUR DÜNDAR
Oyun çok açık: PKK terör örgütü Diyarbakırspor’un küme düşmesini istiyor ve böylece oluşacak mağduriyet duygusunu da sömürmeyi planlıyor. Provokasyonların tek nedeni bu! Peki bunu önlemekle görevli güvenlik güçleri ne yapıyor?.. Olup biteni seyretmekle yetiniyor!.. Çünkü “demokratik açılım” denen “şey” (İçeriği belli olmadığı için “şey” diyorum!) polisin elini kolunu bağlıyor. Sonra da siyasetçiler çıkıp “Diyarbakırspor kümede kalmalı!” diyor. Bu durum da gösteriyor ki Türkiye’de futbolu sadece futbolcular oynamıyor. Böyle olunca da “özel durum”lardan söz ediliyor! Siyasetçilere naçizane önerim futboldan ellerini çeksinler. Baksanıza Galatasaray-Ankaragücü maçından önce yapılan aramalarda, Ankaragücü taraftarlarında 32 adet döner bıçağı, pala, satır ve çeşitli bıçaklar bulunmuş. Bu kadar kesici alet, Somalili korsanlarda bile yoktur! Durum çok vahim, ama siyasetçiler bunun farkında bile değiller?

YILMAZ ÖZDİL Futbolu Türkler icat etmiş olsaydı, oynaması zor bir oyun olurdu. Çünkü kuralı olmazdı. Ankaraspor’un küme düşürülme şekli yanlış olduğu için, “oynanmış maçları, oynanmamış kabul ettikleri” için, şimdi de aynı kararı uygulamak zorundalar... Dolayısıyla kaos olur, şampiyonluk ve küme düşme hesapları allak bullak olur, Diyarbakırspor’u küme düşüremezler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!