Daum bu lige renk katıyor

LİGİN en önemli oyuncusu Alex tribünde.. Onun yerine transfer edilen üç futbolcu ise yedek kulübesinde..

Hadi, Özer şimdiye kadar hazır olmadı, ağır bir sakatlık geçirdi.. Ya Dos Santos? Onun nesi var da bir türlü ilk onbire giremiyor diye düşünüyor insan.. Peki Alex varken ya da yokken Fenerbahçe’nin önemli gol silahlarından biri olan Semih neden yedek? Son 15 dakikada oynamak için herhalde..
İlk yarıda ağır saha ve hava şartlarında orta sahada gereken mücadele yapıldı.. Rakibe boş alan bırakılmadı. Özellikle Cangele gibi çabuk bir forvet iyi bloke edildi. Ancak hücumda erken gelen gole karşın bir türlü organize olunamadı.. Madem Alex yok, onun yerine hücumda organizasyon görevini üstlenecek Özer sahada olmalıydı.. Daum’un bir şeyi bilmesi gerek.. Güiza’yı kazanmak için Kazım’ın bir hafta önce oynadığı mevkiden farklı bir yere kaydırmak takımın alışık olduğu hücum organizasyonlarını da bozdu.
Özer neden ilk 11’de yok
Şans golünü ve Mehmet Topuz’un direkten dönen topunu çıkartın, F.Bahçe ne yaptı ofansif olarak? Daum diyor ki; “G.Saray maçı için Aykut Kocaman’a teşekkür ederim. O’nun görüşleri derbiyi kazanmamızda önemli rol oynadı.”
Alman teknik adam madem Kocaman’ın görüşlerine bu kadar saygı duyuyor neden Özer’i ilk onbire koyup rakiplerinin işini bitirmiyor. Kayserispor’u, özellikle de Tolunay’ı kutlamak lazım. Bu kadar kadro farkına karşın son yarım saat F.Bahçe’yi sahadan sildiler. İki kritik karara imza atan yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın da maçın iyilerindendi.
Yazarın Tüm Yazıları