Datça'nın su sıkıntısı tarih olacak

Güncelleme Tarihi:

Datçanın su sıkıntısı tarih olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 11:01

MUĞLA'nın Datça İlçesi'ndeki su sorununa çözüm amacıyla yapılması planlanan baraj inşaatı için Marmaris ve civarında yer arandığı açıklandı.

Haberin Devamı


CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konunun görüşüldüğünü söyledi. Uçar, Datça Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, belediye meclis üyelerine konu hakkında bilgi verdi. Datça'nın gelecekteki en büyük sıkıntıların başında içme suyu problemi yer aldığına dikkat çeken Uçar, DSİ Aydın 21. Bölge Müdürlüğü'nün, Datça-Bozburun Yarımadası İçme Suyu Projesi kapsamında, Marmaris'e bir baraj yapılmasının planlandığını belirtti.


BARAJ YERİ ARAYIŞI SÜRÜYOR
Datça'nın hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Uçar, "Şuan için yeterli suyumuz var. Ancak bu durum, gelecekte su sıkıntısının olmayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle ilçenin su ihtiyacını karşılayacak bir baraj inşaatı için yer arayışı sürüyor. Muğla'da yatırımların görüşüldüğü, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, DSİ Bölge müdürlüğü yetkilileri, konu hakkında açıklamalarda bulundular. Datça'nın su ihtiyacını karşılamak üzere, Marmaris'in Hisarönü bölgesinde bir baraj yapımının söz konusu olduğu belirtildi. Planlama aşamasına geldiği açıklandı" dedi

Haberin Devamı


BÖRDÜBET KORUNMALI
Baraj yeri içi ikinci bir alternatifin daha bulunduğunu belirten Uçar, "Aynı zamanda Bördübet bölgesinde bir su kaynağının bulunduğu, Datça yarımadasına yetecek miktarda verimli olması halinde barajın buraya kaydırılabileceği dile getirildi. Bördübet, doğal karakteri korunacak alan olarak düşünüldüğünde, bana göre barajın bu yaraya yapılması doğru değil gibi gözüküyor. Ancak bu konuda henüz kesin bir karar verilmiş değil. Gelişmeleri bekleyip göreceğiz" diye konuştu.


İNCELEME YAPILDI
Bördübet de baraj yapılması düşünülen yerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı sırasında ailesiyle birlikte tatilini geçirdiği cennet Bördübet Koyunda koruma altındaki günlük (sığla) ormanları ile eski Osmanlı mezarlarının bulunduğu Yukarı Bördübet Mahallesi'ni kapsadığı ortaya çıktı. Yer arayışı sürerken, DSİ Bölge Müdürlüğü'nden bir heyet önceki gün (Salı) Bördübet ve çevresinde inceleme yaptı. Bu geziye köylülerle birlikte Marmaris'teki çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!