Datça'da üniversiteli kız öğrenciler için kermes

Güncelleme Tarihi:

Datçada üniversiteli kız öğrenciler için kermes
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 12:03

Datça'da üniversiteli kız öğrenciler için kermes

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından, üniversiteli kız öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Atatürk Caddesi'ndeki bir işyerinde açılan kermeste, Datça esnafından bağış olarak toplanan ve yardımseverlerin evlerinden getirdikleri yeni ve ikinci el eşyaların yanı sıra, kitap, süs eşyaları, takılar ile kek, pasta, poğaça gibi yiyecekler satışa sunuldu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Datça Şube Başkanı Asuman Kaymak, bu yıl ikincisi düzenlenen kermesin 13 Kasım'a kadar açık kalacağını söyledi. Kaymak, "Kermeslerden elde edilen gelirin tamamı kız öğrencilere eğitim bursu olarak aktarılıyor. Bu yıl çeşitli üniversitelerde öğrenim gören 12 kız öğrencinin her birine ayda 200 TL olmak üzere dokuz ay boyunca kişi başı toplam bin 800 TL eğitim bursu verdik" dedi.

Cumhuriyet Kadınları olarak, Datça'da 9 yıldan beri çeşitli üniversitelerde okuyan kız öğrencilerin eğitimleri için çaba harcadıklarını ifade eden Kaymak, "Bu ülkenin kadınları olarak, genç kızların eğitimi için elimizi taşın altına koyduk. Gelinen noktadan memnunuz. Halen 12 öğrenci burslarımızdan yararlanıyor. Daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Kermesten elde edilecek gelir ile bu sayının daha da artacağını umut ediyorum. Bu amaçla yıl içinde düzenlediğimiz kermeslerimize ilgi gösteren Datçalılara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!