Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor

Güncelleme Tarihi:

Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 15:15

Datça Hükümet Konağı boşaltılıyor

Haberin Devamı

Resmi daireler taşınıyor

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, yıkım kararı verilen Hükümet Konağı'nı boşaltma çalışmalarına başlandı.
Datça'da 2004 yılında meydana gelen deprem fırtınasından sonra, Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü tarafından yapılan incelemede, olası bir depremde yıkılma riskinin bulunduğuna ilişkin rapor verilen Hükümet Konağı'nın, geçen 25 Ocak'ta, 17 saat arayla meydana gelen iki ayrı depremin ardından hasar oranı artınca Muğla Valiliği tarafından yıkılmasına karar verilmişti. Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, yıkım kararının ardından taşınma çalışmalarına başlandığını açıkladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Kütüphanesinin yeni yerlerine taşındığını ifade eden Bakır, "Kaymakamlık ve Adliye ise, boşalan eski hastane binasına taşınacak" dedi.
EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
İlçe Emniyet Müdürlüğü, Maliye, Tapu Kadastro, Nüfus ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nin dışarıdan şahıslara ait özel mülkleri kiralamak suretiyle yeni yerlerine taşınacaklarını belirten Bakır, "Çoğu, yerlerini belirledi. Kiralamayla ilgili prosedür takip ediliyor. En kısa zamanda bu kurumlarımız da kiralama işlemlerini tamamlayacaklar, teknik alt yapılarını kuracaklar. Şunun bilinmesinde fayda var. Masa taşımıyoruz. Bir hizmeti, bir sistemi taşıyoruz. Hizmetlerin aksamaması gerekiyor. Telefon elektrik, DATA alt yapısının kurulması gerekiyor. Bunlarda belli bir projeye, başka diğer bir alt yapıya bağlanmak zorunda… Umut ediyoruz, en kısa zamanda vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerde aksama olmaksızın, bu taşınma işlemleri tamamlanacaktır. Halk Kütüphanemiz, kültür merkezimizin üst katına taşındı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ise Özcan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşındı" diye konuştu.
ALTERNATİF YERLER ARAŞTIRILIYOR
Hükümet Konağı'nın yaklaşık 10 yıl önce, yapılan incelemede olası depremlerde yıkılabileceğine ilişkin verilmiş bir raporu bulunduğunu hatırlatan Bakır, "Son depremlerden dolayı binada hasarların artması elbette endişeye neden oldu ve yıkılmasına karar verildi. Bu şartlarda hizmet veren kamu görevlisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki aşamada, güzel bir hizmet binasının en kısa zamanda yapılması var. Mimari, teknik ve estetik olarak, kullanım bakımından vatandaşlarımıza yakınlık olarak en doğru, en güzel yer neresi ise oraya tespit edip, en kısas ürede yapılması planlanıyor. Yer olarak birkaç alternatif var. Mevcut yeri biz çok istemesek de, alternatif yerler arasında burası da kağıt üzerinde bulunuyor. Ancak öncelik yerimiz burası değil" dedi.
2017 YATIRIM PLANINA ALINDI
Belediye, Kaymakamlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve ilgili kurumların vereceği karara göre son durum belli olacağını vurgulayan Bakır, "İnşallah vereceğimiz karar en doğru en güzel karar olur. Datça Hükümet Konağı 2017 yılı yatırım planına alındı. Esasen bir avam projesi de var. Avam proje değiştirilebilir. İlle de mevcut yer olması gerekmiyor. Ama doğrusunu söylemek gerekir, avam proje mevcut yere göre hazırlanmıştır. Ancak bunla bağlı değiliz. Alternatifler arasında en doğru, en güzel ve önceliklerimize göre maliyeti çok artırmadan, estetik ve teknik açıdan donanımı olan, vatandaşımızın ve çalışanlarımızın rantabl güzel hizmet alıp verebileceği güzel binayı yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!