Darüşşafaka Eğitim Kurumları Sınav Tanıtım Toplantısı Kars’ta Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Sınav Tanıtım Toplantısı Kars’ta Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 11:18

DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI SINAV TANITIM TOPLANTISI KARS’TA YAPILDI

Türkiye’de 152 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor. Darüşşafaka, okul giriş sınavlarını anlatmak için Kars’ta sınav tanıtım toplantısı düzenledi.
Kurulduğu günden bu yana ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka, kuruluşunun 152. yılında yeni öğrencilere kapılarını açmak için giriş sınavı hakkında bilgi verdiği sınav tanıtım toplantısını Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.
Toplantıya Kars Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yener Kaya, İş Bankası Müdürü, Darüşşafaka temsilcileri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi, veliler ve mezunların katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, Darüşşafaka’nın 152 yıllık bitmeyen hikayesi anlatıldı ve öğrencilere sunulan imkanlar hakkında öğretmenler ile velilere bilgi verildi. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi öğretmenlerle paylaşıldı. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar, spor ve kültür faaliyetleri de toplantının konu başlıkları arasında yer aldı.
Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2015 yılı sınavı, 31 Mayıs 2015 Pazar günü saat 10.00’da Türkiye’nin 21 ilinde düzenlenecek.
Her çocuğun kaliteli bir eğitimi hak ettiğine inananların en uzun soluklu projesi olan Darüşşafaka 1863 yılından bu yana bağışçılarıyla birlikte, hayatlarına önemli bir kayıpla başlayan öğrencilerini, yıldızlar kadar uzak görünen hayallerine ulaştırıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!