Darüşşafaka aradığı kanı buldu

Güncelleme Tarihi:

Darüşşafaka aradığı kanı buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 13:25

Ekrem Memnun'un görevine son veren Darüşşafaka Cooper Tires'te göreve Vucinic geldi.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü coah Nenad Vucinic'i zorlukla ikna eden ve takımın başına getiren Darüşşafaka Spor Direktörü Bülend Karpat ve menajer Ömer Yalçınkaya, Beko Basketbol Ligi'nde Cumartesi deplasmanda oynananack Antalya Büyükşepir Belediyesi maçında yeni coach Vucinic'in salonda olabilmesi için yoğun çaba harcıyor.

Ligde zor günler geçiren ve hiç galibiyeti bulunmayan Daçka, evinde oynadığı ve 2 sayıyla kaybettiği Tofaş maçından sonra istifa eden Ekrem Memnun'un ardından arayışlara hemen başlayan Karpat ve ekibi, dünyaca ünlü Sırp antrenör nenad Vucinic'i ile temasa geçerek, kendisini bu zor görevi üstlenmesi için ikna etti.

İtalyan menajeri ile yapılan görüşmelerden sonra sözleşmesi karşılıklı olarak faks aracılığıyla yapılan Sırp coach, 31 Aralık Perşembe gecesini eşi ve çocuklarıyla aile ortamında geçirmek istediğini ve yeni yılın ilk gününde direkt olarak Antalya'ya takımının antrenmanına katılacağını ve Cumartesi günkü maçta da takımın başında sahada olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

VUCİNİC KİMDİR ?

Nenad Vucinic 1965 Belgrad doğumlu, evli ve 2 çocuk babası.

Basketbola Partizan belgrad takımında başladı ve 2000'li yollarda Yugoslavya'nın en iyi 10 oyuncusundan birisi oldu. nenad 1990 yılında yeni Zellanda'nın Nelson Giands takımına transfer oldu. Bu takımda 10 yıl boyunca ortalama 20 sayı ile oynayan Vucinic, son 5 yılında ise kariyerine antröner-oyuncu olarak devam etti. Teb Bolwing'in istifasından sonra Yeni Zellanda milli takımının başına getirilen Vucinic, 2009 yılında FIBA Okyanus grubunda mücadele eden Yeni Zellanda'yı grup lideri yaptı. Bu grupta Avustralya gibi güçlü bir takımı yenerek gruptan lider çıkması sonucu 2010 Dünya Şaümpiyonası finallerinin İzmir Grubu'nda oynama başarısını gösterdi.

SPORTİF DİREKTÖR BÜLEND KARPAT "EN İYİ SEÇİM VUCINIC OLDU"

Darüşşafaka gibi köklü bir kulübün başına dünyaca ünlü coach'u getirdiklerini ve bunun hiç kolay olmadığını belirten Sportif Direktör Bülend Karpat, "A takım menajerimiz Ömer Yalçınkaya ile ortak çalışmalarımızın sonunda 4-5 antrenör adayımız vardı. vucinic de bunlardan birisiydi. Ama O'nu şu aşamada Türkiye'ye getirmek oldukça zor görünüyordu. Nenad'ın savaştan hiç bir zaman kaçmayan mücadeleci bir karaktere sahip olması ligde zor günler geçiren Daçka'nın başına gelmeyi kabul etmesindeki en büyük etken oldu. Hükmen yenilgiler alan ve son sırada bulunan Galatasaray'ın bir basamak üstünde yer alan Darüşşafaka Cooper Tires'ı hep beraber istenilen seviyeye çıkarmaya çalışacağız. İlk hedef kümede kalmak ve sonra da kendi alt yasından yetişrdiği genç oyunculara daha fazla önem ve yer vererek gelecek yılların temelini oluşturacağız. Nenad Vucinic'in de en güçlü yönü de genç oyunculara şans vermek ve onları iyi bir seviyeye getirmesidir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!