Darıca'da Anadolu lezzetleri her gün sokak iftarlarında buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Darıcada Anadolu lezzetleri her gün sokak iftarlarında buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 17:01

Darıca'da Anadolu lezzetleri her gün sokak iftarlarında buluşacak

Haberin Devamı

DARICA(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Darıca Belediyesi yöresel lezzetleri sokak iftarlarında halkla buluşturacak. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Anadolu'nun farklı lezzetlerini iftar sofralarında vatandaşlara sunacaklarını belirtti.

Darıca Belediyesi yöresel lezzetleri iftar sofralarına taşıyacak. Darıca Belediyesi, Ramazan ayı öncesi yaptığı tanıtımda hazırlanan yöresel yemekleri ikram etti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ramazan ayı boyunca mahallelerde iftarlar düzenleyeceklerini belirterek, "Geleneksel kültürümüzü ve değerlerimizi her platformda ön plana çıkarmaya gayret ediyoruz. Bu yıl da bir ilke imza atarak Ramazan ayı süresince 12 mahallede Anadolu'nun farklı lezzetlerini vatandaşlarımıza sunacağız. Farklı mahallelerde düzenleyeceğimiz sokak iftarlarında, Anadolu'nun çok özel tarifleri vatandaşlarımızla buluşacak" dedi.

CAMİLERDE OSMANLI ŞERBETİ İKRAM EDİLECEK
Ramazan ayı etkinlikleri hakkında bilgiler aktaran Karabacak, "Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle biz de Darıca Belediyesi olarak, bu toprakların kadim değerlerini ve eşsiz yemek kültürünü yeniden hatırlamak istedik. Ramazan ayında Anadolu'nun lezzet mirasını Darıca'ya taşımaya karar verdik. Bunun yanı sıra vatandaşlarımıza teravih namazı sonrası camilerde Osmanlı şerbeti, sahurda da sahilimizde kuracağımız 5 bin kişilik çadırda kahvaltı ikramı yapılacak" diye konuşarak, vatandaşları iftar ve sahura davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!