Darıca Maratonu'na ünlü yağdı!

Güncelleme Tarihi:

Darıca Maratonuna ünlü yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 18:56

'Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nda erkeklerde Kenyalı Samuel Ndiritu, kadınlarda ise Esma Aydemir birinci olurken,

Haberin Devamı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 5'incisi düzenlenen 'Uluslararası Darıca Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nda erkeklerde Kenyalı Samuel Ndiritu, kadınlarda ise Türk atlet Esma Aydemir birinciliği elde etti.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın belediye önünden startını verdiği maratona çeşitli ülkelerden bin 200 atlet katıldı.

Atletlerin 21 kilometre koştuğu yarı maratonda erkeklerde Kenyalı Samuel Ndiritu 1.04.35'lik derecesiyle birinci, Etiyopyalı sporcu Leul Gebresilase Aleme 1.05.10'lik derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Melaku Birhan Aregu 1.05.32 derecesiyle üçüncü oldu.


Darıca Maratonuna ünlü yağdı


Kadınlarda 1.15.00'la Türk atlet Esma Aydemir birinciliği, 1.15.11'le Kenyalı Sheila Jepkosgei Chesang ikinciliği, 1.16.21'le Türk atlet Özlem Kaya üçüncülüğü elde etti.

Düzenlenen halk koşusuna ise 4 bin kişi katıldı.

Halk koşusunda erkeklerde Sinan Tatlı birinci, Kamuran Özen ikinci, Berke Ertaş üçüncü oldu. Kadınlarda birinciliği Ceylan Gökdemir, ikinciliği Ezgi Kaya, üçüncülüğü ise Gamze Çandır elde etti.
Darıca Maratonuna ünlü yağdı


Yarı maratonda dereceye girenlere madalya ve kupaları Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Karabacak ve diğer ilgililer tarafından verildi.

Bu arada maratona ünlü akını yaşandı. Sinema oyuncusu Nuri Alço, oryantal Asena, şarkıcı Semiha Yankı, manken Gizem Özdilli, oyuncu ve sunucu Hakan Hatipoğlu maratona katılan ünlüler oldu.

BAKMADAN GEÇME!