Darıca Kadir Gecesi, Binlerce İnsanı Bir Araya Getirdi

Güncelleme Tarihi:

Darıca Kadir Gecesi, Binlerce İnsanı Bir Araya Getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 13:39

TERAVİH NAMAZINI BİRLİKTE KILAN BİNLERCE DARICALI, KADİR GECESİNİN MANEVİYATINI BİRLİKTE TATMA FIRSATI BULDULAR.

Darıca Belediyesi tarafından ilçe sahilinde düzenlenen Kadir Gecesi programında binlerce kişi oruçlarını açarken, program sonunda sergilen Sakal-ı Şerif’inin ziyareti esnasında izdiham yaşandı.
Darıca Belediyesi, Kadir Gecesi nedeniyle düzenlediği toplu iftar yemeğinde binlerce insanı bir araya getirdi. İftar sonrasında birlikte el açıp dua eden binlerce Darıcalı, Senai Demirci sohbetiyle gecenin maneviyatını tatma fırsatı buldular.Gecede dünyaca ünlü hafızlar tarafından Kuran Kerim ziyafeti sunulurken, sahilde toplanan binlerce insan Enderun usulü toplu teravih namazı kılarak bu mübarek geceyi idrak ettiler.
Bölge halkını on bin kişilik iftar yemeğinde bir araya getiren Darıca Belediyesi,gece boyunca vatandaşlara değişik noktalardan ikramlarda bulunurken Kadir Gecesi’ni Osmanlı Şerbeti ,çay ve kandil şekeri ikramlarıyla karşıladı. İkram Çeşmesi’nden gece boyunca yaklaşık bir ton Osmanlı Şerbeti dağıtıldı.
İftar yemeğinin ardından topluca akşam namazı kılınan gecede, Mısır’lı Hafız Mahmut Sabbah ve Hafız Hamza Ensaroğlu Kuran-ı Kerim tilavetleriyle gönüllere hitap ederken,Yazar Senai Demirci , Kadir Gecesi’nin önemini anlatan sohbetiyle Darıca sahilde sevenleriyle buluştu.
Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da binlerce insanı bu mübarek gecede bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyor, Kadir Gecesi’nin ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesi temenni ediyorum” dedi.
Başkan Karabacak, tüm dünya Müslümanları için dua ederek zulümlerin son bulması temennisinde bulunurken “Filistin, Suriye, Mısır, Arakan, Doğu Türkistan ve Irak başta olmak üzere her nerede zulüm gören Müslüman din kardeşlerimiz varsa Rabbim hepsinin yar ve yardımcısı olsun. Bu mübarek gecenin hatırına zulümler son bulsun diyoruz, Rabbimiz’den zalimleri kahreyle diyoruz, Rabbim ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozmasın diyor ve geceniz bereketli olsun diyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınızı da tebrik ediyorum” diye konuştu.
Programda binlerce insan Osmanlı döneminde kılınan Enderun usulü teravih namazını hep birlikte kılarak Kadir Gecesi’ni ihya ettiler. Teravih namazının ardından ise Gönül Birliği Kapısı’nın altında Hz. Muhammed (SAV)’in Sakal-ı Şerif’i ziyarete açılarak bölge halkıyla buluştu. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği Sakal-ı Şerif ziyareti esnasında zaman zaman izdiham yaşanırken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Sakal-ı Şerif ziyareti devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!