Darcan son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Darcan son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 22:14

Balayı için gittiği ABD’nin Orlando kentinde kaldığı otele girerken, eşinin çantasını almak isteyen silahlı soyguncu tarafından öldürülen Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Nuri Darcan (52) son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Darcan için İstanbul Kadıköy’deki Moda Cami’de yapılan cenaze töreninde eşi Kıvılcım Diker Darcan, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. 

Doç. Dr. Osman Nuri Darcan’ın eşi Kıvılcım Diker Darcan’ın tören sırasında ayakta zor durduğu görüldü.

"BÖYLE ÖLÜM OLAMAZ"

24 Temmuz’da Yeditepe Üniversitesi’nde İngilizce Hazırlık Okulu’nda okutman olan Kıvılcım Diker Darcan ile evlenen ve ilk evliliği olan akademisyenin, o tarihe kadar teyzeleriyle aynı apartmanda oturduğu öğrenildi. “Gitmeyin dedim. İçim yanıyor” diyerek feryat eden teyzesi Sevgi Meriçli, “Böyle bir ölüm olmamalıydı. O bir melekti, bambaşka bir insandı. O daha çocukluğundan sevilen biriydi” dedi. Darcan’ın tabutunun başından ayrılmayan Meriçli, “Gitmez olaydınız. Gitmeyin dedim. Yok uğruna gitti. Böyle bir ölüm olamaz. O çantayı atıp gitselerdi. Nazar değdi aslanıma. Ben onu bir daha nerede bulacağım” diyerek göz yaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

"EĞİTİM ONUN AŞKIYDI"

Darcan’ın kuzeni Pelin Bengü, şüphelilerin bulunduğunu ama kesin bir gelişmenin olmadığını söyledi. Türkçesi “katili bulun” anlamına gelen “findthekiller” hashtagi ile katilin bulunması için kampanya başlattıklarını belirten Bengü, şöyle konuştu:
“Çok değerli bir bilim adamıydı. Daha yapacak çok şeyi vardı. Eğitim onun aşkıydı. Çocukluğundan beri hayatını ona adadı. Öğrencileri tarafından çok seviliyordu. Çok zamansız, erken bir kayıp. En son seyahate gitmeden önce görüşmüştük. ABD’ye arkadaşlarını ziyarete gitmişlerdi. Çocukluk arkadaşlarıydı. Orlando’ya da gezi amacıyla gitmişler. Katil çantaya saldırmış, çapraz takıldığı için alamamış. Sürüklemiş. O da tabi eşinin çığlığına koşmuş. Maalesef silahlıymış. Şüpheliler bulunmuş ama kesin bir gelişme yok. Birkaç kişi yakalamışlar, çantada parmak izi varmış. Haber bekliyoruz. Yakalanmasını diliyoruz ama tabi teselli olmayacak. ABD’deki Türk konsolosluğu da olayın takipçisi.”

"OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Özkan aileye taziyede bulundu. Çok üzgün olduklarını belirten Prof. Dr. Barbarosoğlu şunları söyledi:
“Çok yakın bir arkadaşımızdı, değerli bir bilim insanıydı. Çok verimli olduğu bir yaşta böyle üzücü bir olayla kaybetmiş olmaktan derin bir üzüntü duyuyorum. Başarılı, çalışkan aynı zamanda mezunumuz olan, değerli bir arkadaşımızdı. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Silahlara erişimin ve kullanımının kolay olmamasını diliyoruz. Her türlü saldırı ve terörü kınıyoruz. Çok üzgünüz.”

Haberin Devamı

KOYU GALATASARAYLIYDI

Merhum Osman Darcan’ın liseden beri arkadaşı olan Yavuz Erten, şokta olduklarını belirterek şöyle dedi:
“Liseden ve üniversiteden arkadaşım. Çok üzücü. Dünyada böyle bir şeyi hakketmeyen ilk sırada gelecek insanlardan biriydi. Evliliğinin, bu kadar mutlu bir şeyin ardından, bu olay çok üzücü. Hepimiz hâlâ şoktayız. Çok sakin, barış dolu biriydi. Çok sevilirdi. Zekiydi. Liseyi birincilikle bitirmişti. Özel olduğu bulunduğu ortamda hemen hissedilirdi. Koyu Galatasaraylıydı. İnatçı bir tarafı da vardı. Ben onu hep şahsına münhasır biri olarak gördüm.”

Balayı için gitmişti

Doç. Dr. Osman Nuri Darcan, Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Kıvılcım Diker Darcan’la (44) balayı için ABD Orlando’ya gitti. Çift, kaldıkları otelin otoparkında gaspçıların hedefi oldu. Kıvılcım Darcan’ın çantasını almak isteyen gaspçı, Osman Darcan’ın karşı koyması üzerine silahını ateşledi. Osman Darcan olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgansa kaçtı. Orange County Şerifi Ofisi’nden Yüzbaşı Angelo Nieves, düzenlediği basın toplantısında Osman Darcan’ın vücuduna çok sayıda kurşunun isabet ettiğini, saldarganların çantayı alamadığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Darcan,1990’dan beri Boğaziçi Üniversitesi’nde dersler veriyordu. Yönetim bilişim sistemleri bölümü kurucu öğretim üyelerinden olan akademisyenin araştırma konuları içerisinde programlama teknikleri, nesneye yönelik sistem geliştirme, benzetim, yapay zeka ve e-Öğrenme gibi konular yer alıyordu. Darcan’ın çok sayıda uluslararası makale ve bildirileri de bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!