İşte darbecilerin öldürdüğü Serhat Önder'in son sözleri...

Güncelleme Tarihi:

İşte darbecilerin öldürdüğü Serhat Önderin son sözleri...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 10:06

Darbecilerin şehit ettiği isimlerden biri de Serhat Önder’di. Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı önünden canlı yayın yaparken darbecilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Serhat Önder, UETD Nürnberg’in kurucusuydu.

Haberin Devamı

SERHAT Önder, darbe girişimin olduğu sırada Ankara’daydı. “Darbe gerçekleşmesin diye uğraşacağız, kendimizi göstereceğiz” diyerek eşi ve çocuklarını da yanına alıp Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne giden Önder’in, jet sesleri nedeniyle korkan oğluna “Korkma oğlum” oldu. Bu Önder’in son sözleri oldu. Bu sırada açılan ateşle hayatını kaybetti. Önder’in babası İsmet Önder, Almanya’da doğup büyüyen oğlunun, orada birçok görevde bulunduğunu, daha sonra Türkiye’ye döndüğünü belirtti.
Türk Kızılay’ı Ankara Şube Başkanı Ahmet İzanlıoğlu ise başarılı çalışmaları olan Serhat Önder ile Almanya’da tanıştıklarını söyledi. İzanlıoğlu, Ankara’ya kesin dönüş yaptığını öğrenince Türk Kızılayı’nda başkan olma teklifini götürdüklerini, bir yıldır beraber çalıştıklarını belirtti. 

Haberin Devamı

Önder, 41 yaşındaki şehit Önder, bugün Çankırı’nın Şabanözü ilçesi Bakırlı köyünde defnedilecek.

NÜRNBERG’TE TÖRENLE ANILDI
Serhat Önder için, Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosluğu önünde anma töreni düzenlendi. Anma törenine Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Konsolos Gürol Baş, Muavin Konsolos Murat Başar, din hizmetleri ataşesi Mümin Şener, UETD Kuzey Bavyera Başkan Yılmaz Deliduman, MÜSİAD Nürnberg Başkanı Kadir Bozkurt, Milli Görüş Nürnberg Başkanı İsmail Satır, DİTİB Nürnberg Başkanı Hasan Aslan, Fürth DİTİB Başkanı Refet Avcı, Fürth Belediyesi Meclis üyeleri Ayhan Yeşil ve Aydın Kaval ile yaklaşık 600 kişi katıldı. Anma törenine katılanlar, darbe teşebbüsünü kınadı, Serhat Önder ile birlikte şehit olanları andı.
Kuzey Bavyera UETD Gençlik Kolu tarafından organize edilen etkinlikte, dualar okundu, İstiklal Marşı söylendi. Semra Ay, Tayfun Ünlü, Yavuz Elcivan, Emre Şentürk Türkçe ve Almanca birer konuşma yaparak demokrasiye bağlılıklarını dile getirdi, darbe girişimini kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!