Darbeciler sniper kullanmış

Güncelleme Tarihi:

Darbeciler sniper kullanmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 21:26

Astsubay Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz gecesi şehit edilmesine ilişkin Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli askerler tanık olarak dinlenildi.

Haberin Devamı

Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, 15 Temmuz gecesi ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı’nın “Emir komuta sende” demesi üzerine, Gölbaşı’na gittiğini anlatarak, “Gölbaşı’na geldiğim sırada, Semih Terzi aradı, ‘Evinize gidin ortalık karışık’ dedi. Görüştüğüm Zekai Paşa ise ‘Öyle bir şey yok, emir komuta sende, güvendiğin adamlarla ÖKK’yı ele geçir. Terzi hain, mümkün olursa tutukla’ diyerek tekrar emir verdi” diye konuştu. Nizamiye bölgesindeki darbecilerin hedef gözeterek kendilerine ateş ettiğini anlatan Bozdemir, “Nizamiye bölgesinde derdest ettiğimiz darbeciler arasında sniper (keskin nişancı) olan personel vardı. Nizamiye’deki askerlerde uçakları yönlendirmeye yarayan cihazı bile ele geçirdik” dedi.

‘SEMİH TERZİ HAİN’ DEDİ

Tanıklardan Albay Altan Bora da Diyarbakır’dan kalkan ve Semih Terzi’yi taşıyan uçak havadayken görüştüğü Aksakallı’nın, “Semih Terzi hain, emir komuta zinciri dışında” dediğini belirterek, “Uçaktaki tabur komutanı binbaşı Fatih Şahin’e WhatsApp’tan mesaj atarak, ‘Terzi hain, emir komuta zinciri dışında’ dedim” diye konuştu. Bora ifadesinde, Terzi ile birlikte helikoptere binip Gölbaşı’na giden herkesin tutuklu olduğunu hatırlatarak, “Birçoğunun suçsuz olduğunu savunuyorum, yanlış zamanda yanlış yerde olduklarını düşünüyorum” dedi. Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu ise “Milletinin üzerine ateş edecek, Meclisini bombalayacak kadar alçalan bir güruhu yargılıyoruz. İfadelerinizde sadece gördüklerinizi anlatın” diyerek uyardı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!