Darbeci Tugay Komutan Vekili Albay, Ege Ordu Komutanı yerine darbeci binbaşıyı dinlemiş

Güncelleme Tarihi:

Darbeci Tugay Komutan Vekili Albay, Ege Ordu Komutanı yerine darbeci binbaşıyı dinlemiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 17:01

Darbeci Tugay Komutan Vekili Albay, Ege Ordu Komutanı yerine darbeci binbaşıyı dinlemiş

Haberin Devamı

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA) - SAKARYA'da 15 Temmuz darbe girişimini yöneten isim olan eski 1'inci Motorlu Piyade Tugay Komutan Vakili Kurmay Albay Uğur Coşkun'un kalkışma sırasında Ege Ordu Komutanı'nın emirlerini dinlemek yerine, bir binbaşının talimatları doğrultusunda hareket ettiği ortaya çıktı.
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal eden 121'i tutuklu 196 asker ve 2 sivil ile FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve örgütün 'Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 200 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen eski 1'inci Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Uğur Coşkun ifade vermeye devam etti. Uğur Coşkun'un darbe girişimi sırasında WhatsApp yazışmalarında Ege Ordu Komutanı'nın kendisini aradığını, emrindeki bir binbaşıya, "Ege Ordu Komutanı telefonla arıyor. Cevap vermeye gerek var mı?" diyerek yazdığı, binbaşının ise "Gerek yok komutanım" diyerek albayı yönlendirdiği belirlenirken, binbaşının ise Murat Çelebioğlu olduğu belirlendi.
Uğur Coşkun ifadesinde askerlerin silah kullanmasının normal bir durum olduğunu savunarak, "Ateş talimatı sonrasında gerekirse silah kullanın diye söylemiştim. O gece ben valilik kampüsünde olsaydım, yanımdaki arkadaşım linç ediliyor ve silahlı saldırıya uğruyor olsaydı, mevzuat içinde ateşli silah kullanırdım. Askerlere, 'polisle konuşun, gerekirse nezaret etsinler ama silahınızı teslim etmeyin' dedim" dedi.
Uğur Coşkun darbecilerin oluşturduğu WhatsApp grubunda neden hava desteği istediğini anlatırken, "Aceleyle, olayın aciliyetiyle kalabalığı dağıtmak için söyledim. Aciliyet sebebiyle havadan destek istedim. Hava desteği istediğimi kabul ediyorum" diye konuştu. Coşkun, darbe girişimiyle ilgili hiçbir şekilde plan yapmadığını kaydederek, "Ben birlik komutanı olarak sorumlu olduğumu inkar etmiyorum. Direktifin personele emir ve komuta vererek ifa etmeye çalıştım, verilen emirleri uyguladım" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!