Darbe sonrası ilk fotoğraf

Güncelleme Tarihi:

Darbe sonrası ilk fotoğraf
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 00:52

Güneydoğu Afrika ülkesi Zimbabve’de ‘darbe düğümü’ çözülmüyor. Ordunun yönetime el koymasıyla başkent Harere’deki lüks konutunda gözetim altına alınan Başkan Robert Mugabe, geleceğine ilişkin askeri yetkililer ve Güney Afrikalı arabulucularla dün görüşme yaptı.

Haberin Devamı

Resmi Herald gazetesi ise görüşmeden fotoğraflar yayınladı. Görüşmede, Mugabe’nin, Genelkurmay Başkanı General Constatino Chiwenga ile gülümseyerek el sıkıştığı an objektiflere yansıdı. Kritik toplantının içeriğine ilişkin bir açıklama gelmedi. Dün gün içinde Mugabe’nin görevden ayrılma yolundaki baskılara direndiği ve meşru devlet başkanı olarak görevine devam etmek istediği öne sürüldü. AFP’ye konuşan bir kaynak, “Görevi bırakmayı reddediyor. zaman kazanmaya çalışıyor” dedi.

HALKI AÇ AMA FIRST LADY…

Ayrıca Mugabe’nin lüks tutkusu nedeniyle “Gucci Grace” olarak anılan eşinin 2014 itibarıyla yaptığı lüks harcamaların yılda 2 milyon sterlini bulduğu ifade edildi. 2014’te Grace’in alışveriş listesinde 12 elmas yüzük, 62 çift Ferragamo, 33 çift Gucci ayakkabı ve 80 bin sterlinlik Rolex saat yer alıyor.

Haberin Devamı

Darbe sonrası ilk fotoğraf

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!