Darbe girişiminin 241’inci şehidi gözyaşları arasında uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişiminin 241’inci şehidi gözyaşları arasında uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 16:36

Darbe girişiminin 241’inci şehidi gözyaşları arasında uğurlandı

Haberin Devamı

Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA) 15 Temmuz darbe girişişimi sırasında askerlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 4 çocuk babası Ramazan Sarıkaya için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanan Ramazan Sarıkaya, tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Darbe girişiminde şehit olanların sayısı 241’e yükseldi.
Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1’inci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Mehmet Göktan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile şehit Ramazan Sarıkaya’nın yakınları katıldı.
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte şehit Ramazan Sarıkaya’nın oğlu Talha, eşi Zeynep ile kızlarının yanına giderek başsağlığı dileklerinde bulundu. Ramazan Sarıkaya’nın eşi Zeynep ve kızları gözyaşı döktü. Ramazan Sarıkaya’nın oğlu Talha Sarıkaya, “O ölmedi şehit oldu. İnşallah bizde O mertebeye çıkarız. Babam vefat etmek için en güzel yolu buldu. Darbe gecesi Saraçhane’de, Büyükşehir Belediyesi’ne çıkan askerler tarafından vuruldu. Ameliyata alındı. Başarılı bir ameliyat geçirmişti. Bilinci yerinde idi. Daha sonradan tekrar yoğun bakıma aldılar. Ardından kaybettik” dedi.
Şehit Ramazan Sarıkaya’nın Türk Bayrağına sarılı cenazesi Fatih Camii’ne getirildi. Burada öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Ramazan Sarıkaya’nın cenazesi gözyaşları arasında Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.
(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!