Darbe girişimi gayrimenkulü durduramadı

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişimi gayrimenkulü durduramadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 15:28

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı ve Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, gayrimenkul sektörünün iyi bir durumda olduğunu belirterek, “Sektörümüze ilişkin herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Problem yok. Üstelik, devam eden satışların göstergesinde iyiye doğru bir gidiş var” dedi.

Haberin Devamı

Taylan, Türkiye’de son yıllarda önemli bir büyüme gösteren ve ekonomiye büyük katkı sağlayan gayrimenkul sektörünün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası canlılığını sürdürdüğünü kaydetti. Taylan özetle şunları söyledi: 

EN BÜYÜK SATIŞ

“Yüce Milletimiz ilk günden itibaren hain darbeyi nasıl püskürtüyse ekonomideki fırsatçılara da izin vermedi. 8-9 milyar dolar gibi çok büyük bir oranda döviz bozduruldu. Olası ekonomik sıkıntı ortadan kalktı. Gayrimenkul ve inşaat sektörü 250’nin üzerinde sektöre iş yaratan, 1,5-2 milyon kişiye istihdam sağlayan bir sektördür. Son on yılda sektör her yıl bir önceki yılı egale ederek Cumhuriyet tarihinin en büyük satış işlemlerini gerçekleştirdi. 2015 yılını yüzde 10,6’lık büyüme ve 1 milyon 289 bin 320 konut satışıyla tamamladı. Yine 1 milyon 289 bin 320 konutun 598.667 adedi birinci el satış olarak gerçekleştirildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!