Dar alanları ferahlatmak için 10 fikir

Güncelleme Tarihi:

Dar alanları ferahlatmak için 10 fikir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 10:08

Stüdyo daireler doğru şekilde dekore edildiğinde son derece fonksiyonel hale gelebiliyor. Bazı akıllı adımlarla küçük olan dairenizi olduğundan daha ferah ve geniş gösterebilirsiniz. MODOKO’dan, dar alanlarınızı ferahlatacak 10 pratik fikir…
-Evimizi dekore ederken duvarından mobilyasına, halısından perdesine kadar açık renkler tercih edin. Böylelikle mekanın olduğundan daha geniş ve ferah görünmesini sağlamış olursunuz.
-Gereksiz eşyalarınızdan kurtulun. Gerçekten işinize yarayacak kullanışlı ve göze hoş gelen eşyaları kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü ne kadar eşya dağınıklığı olursa, mekanınız o kadar küçük görünecektir.
-Dar mekanlarda mobilyalar ayrı bir önem kazanır. Mekandan maksimum faydalanabilmek için az mobilya ile çok fonksiyon sağlamak önemlidir. Çok fonksiyonlu mobilyalar kullanarak aynı odayı hem yatak odası hem de oturma odası olarak kullanmanız mümkün olacaktır.
-Yatağınız yaşam alanınızı daraltmayacak şekilde olmalıdır. Gereksiz büyüklükte yatak kullanmaktan kaçının. Kullandığınız örtülerin çok renkli ve desenli olmamasına özen gösterin.
-Mümkünse gereksiz duvarları ortadan kaldırın ve her köşeyi değerlendirin. Mesela mutfak küçükse duvarları yıkılıp salona dahil edilebilir. Tüm nişlerden, boşluklardan faydalanarak onları dolap ya da rafa dönüştürebilirsiniz.
-Depolama alanlarınızı artırın. Puf ya da kanepe seçerken depolama alanları olanları tercih edin. Bazalı yatak kullanmak, yorgan, battaniye gibi sezonluk kullanılan eşyaları ortadan kaldırmak açısından önemlidir.
-Banyoda lavabo altlarındaki boş alanları, dolap haline getirerek değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bu dairelerin tuvaletleri hem makyaj odası hem de tuvalet olarak dekore edilirse daha çok işlev sağlar.
-Zeminde tek bir malzemeyle daha geniş bir görünüm sağlanabilir. Banyo ve mutfak gibi bölümlerde kullanılan seramikleri daha küçük ebatlı parçalarla döşemek daha ferah gösterir.
-Stüdyo dairelerin en büyük sorunlarından biri yeterli derecede ışık almıyor olmaları. Bu yüzden aydınlatma seçerken alçaktan tasarlanmış değil de daha yüksekten tasarlanmış olan ahizeleri kullanmanız yararlı olacaktır. Lokal aydınlatmalar da mekanınıza farklılık kazandıracaktır.
-Evinize alacağınız elektronik eşyalardan da maksimum fayda sağlamanız önemlidir. Örneğin mutfaklarda büyük fırın ve ocaklardan ziyade ankastre mini fırın, mikrodalga fırın ve set üstü ikili ocak kullanılmalıdır. Banyolar da minimum ölçüde olacağından çamaşır makinesi mutfak tezgahının altına konulabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!