GeriSeyahat Dar alanda uzun eğlence RUMELİHİSARI
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dar alanda uzun eğlence RUMELİHİSARI

Dar alanda uzun eğlence RUMELİHİSARI

Rumelihisarı, İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasında başlı başına bir merkez. Son yıllarda öyle bir çekim noktası haline geldi ki, önümüzdeki yaz buraya da bir Reina açılırsa kimse şaşmamalı. Sabahın erken saatlerinde balık tutanların hücum ettiği Hisar, 08.00’de kahvaltı için gelenlerle doluyor ve ondan sonra bir daha gecenin geç saatlerine kadar kalabalık hiç eksilmiyor.

El ele yürüyen sevgililer, motosikletleriyle gelip bira içenler, balık restoranlarına girmek için teknelerden inen şık kadın ve erkekler Rumelihisarı’nın kozmopolit ziyaretçi nüfusunu oluşturuyor. Üstelik manzarası ve yeşiliyle bozulmamış sayılı İstanbul semtlerinden biri burası. Kedilerinden, zararsız sarhoşlarına kadar her şeyiyle kendine özgü bir semt olan Rumelihisarı, eğlence hayatı sayesinde çoğu yerle yarışabilecek bir konuma geldi. İşte Hisar’ın her keseye ve her zevke uygun eğlence mekanları.

Divanhane Beş yıldır cafe ve restoran olarak çalışan Divanhane denize Hisar’ın diğer mekanları gibi sıfır. Eski karakolun yokuşunun hemen altında, taksi durağının yanında. Divanhane’nin terasında sabah kahvaltıları limitsiz çay ile birlikte 6.50 YTL. Patates kızartmasının üzerine sotelenmiş bonfileyle yapılan ve yoğurtla servis edilen Divanhane Çentik Kebabı ve Kayseri mantısıyla tanınıyor. Burada nargile de içiliyor; nilüferli, mentollü ve Bahreyn elmalı en çok ilgi görüyor. Müşteriler terasa çıkıp denize karşı nargile içip tavla oynamaya bayılıyor.

Muamma Burası Hisar’ın karaoke barı. Yerli, yabancı 4000’e yakın şarkı söylenebiliyor. Burada her türlü içki ve kokteyl de bulunuyor. Yaz aylarında terasta karaoke yapılıyor durmadan. Kışın da en alt kat canlı müziğe ayrılıyor. Geçen yıl Mirkelam, Kıvanç K gibi müzisyenleri ağarladılar. Muamma’da chill out, lounge, house, deephouse, latinhouse, hiphop, triphop, R&B gibi müzikler çalınıyor. En çok tüketilen içki olan Jack Daniels viski 20, diğer viskiler 15 YTL. Burada köfte, bonfile ve soğuk mezeler en çok tercih edilen yiyecekler. www.muamma.org

Karaca Restoran Rumelihisarı’nın en eski restoranlarından biridir Karaca Restoran. Bugün Gloria Jean’s’in bulunduğu yerde 1960’larda açmış kapılarını. 13 yıldır da şu anki yerinde. Karaca bir aile şirketi ve sahipleri doğma büyüme Hisarlı. Levreği, kalamarı, karides güveci, ahtapodu çok seviliyor. Karaca’nın en özel yemekleri tuzda ve kiremitte balık. Kişi başına 40-60 YTL ödeniyor. Karaca’nın terası yaz aylarında çok kalabalık oluyor. 0212-265 97 20.

Bengühan Bar - Restoran Karaca’nın hemen yanında 2 katlı, bir de terası olan bu meyhanede her türlü deniz mahsulü bulunuyor. Levrek, çupra, ahtapot, fava ve salata yaz aylarında çok yeniliyor. Terasın üstü kışın kapatılıyor, dolayısıyla deniz keyfi yine yapılabiliyor. 0212-265 02 84.

Çapa Restoran 1983’ten beri şu anki yerinde hizmet veren bu lokanta, Karaca ile birlikte Hisar’ın en eski restoranı. Balık ekmeği meşhur. Üst katı denizi çok iyi görüyor. İstavrit, hamsi, tekir, palamut, lüfer, çupra gibi balıklar, zeytinyağlılar, çorba çeşitleriyle zengin bir mönüsü var. Sarmısak soslu patlıcan paçası çok seviliyor. 0212-263 61 88.
/images/100/0x0/55eb5d70f018fbb8f8bc63b8


Kale Cafe Pastane 25 yıldır kahvaltısıyla meşhurdur Kale. Meyve suları ve gözlemeleri de meşhurdur. Öğleyin mantı, midye tava, kalamar, kızartmalar ve börekleri de bilinir. Ekmek sepetlerinin içinde kendi üretimleri olan zeytinli, çikolatalı, kepekli ekmekleri gayet lezzetli. Kale üç bölümden olşuyor. Yan tarafındaki pastanesi ve terası deniz görüyor. Haftasonları çok kalabalık olan Kale’de yer bulabilmek için en geç 09.00’da gitmelisiniz. Dergi ve gazetelere sık sık konu olan Kale’yi gazeteciler, sanatçılar, mankenler ve futbolcular çok sever. 0212-265 00 97.

Erguvan Eskiden Ali Baba Çay Bahçesi olarak bilinen Erguvan’ın kahvaltısında bal kaymak ve yumurta meşhur. Balık ekmek, kebap, kanat şiş ve tavuk da yiyebilirsiniz.

Antik Laterna Cafe Restoran Hacı Kemalettin Camii’nin yanındaki Antik 30 yıldır Hisar’da aynı yerde devam ediyor. Antik Laterna olarak da 7 yıldır hizmet veriyor. Sabah kahvaltıları limitsiz çayla birlikte 12 YTL. Mantı, çiğ börek, ızgara, makarna, pizza çeşitleri, kalamar, karides güveç yiyebilirsiniz. Tek katlı mekan sabah 06.00’dan 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Vale hizmeti de var. Haftasonları bırakın oturmayı, garsonların yürüyecek yeri bile olmuyor. 0212-287 21 21.

Cafe Nar Hisar’ın en küçük ve en şirin mekanlarından olan Cafe Nar bir yıldır hizmet veriyor. Çin noodle’ları, Türk kahvaltısı, menemen, Çin böreği, Amerikan kahvaltısı, mantar soslu bonfile, somon balığı, köfte ve şnitzel veriyorlar. Kahvaltı kişi başına 20-25 YTL. Taze meyve suları, ev yapımı tatlı ve reçelleri kahvaltıları zenginleştiriyor. Vale hizmeti var. 0212-265 65 86.

Sade Kahve Burayı en özel kılan şey, antikaları, sokak tabelaları, eski görünümü ve yavruyken kuyruğu kopan kedisi Gümüş. Yani siz kahvaltınızı yaparken Gümüş Hanım yanınızda oturabiliyor. Sade Kahve’de taze portakal suları ve sınırsız çayla servis edilen kahvaltılar var. Gözleme ve omleti de çok güzel. Köy kahvlatıları ve çiğ böreği de seviliyor. Ayrıca ızgaralar, köfte, tavuk, mantı, sucuk da var. Mekan sahipleri olabildiği kadar ekolojik ürünleri sunmaya çalışıyor. Vale hizmeti de var.

Donjon Cafe bar Restoran Hisar’ın en büyük ve en hoş mekanlarından biri. Yaklaşık altı yıldan beri 08.00’den 04.00’e kadar hizmet veriyor. Her gün kahvaltısı, pazar günler brunch’ı var. Öğleden itibaren lounge müzikleri başlıyor, gece Türkçe ve yabancı pop gibi daha canlı müzikler çalıyorlar. Denize yukarıdan bakarak kahvaltı edip, sonra içkilerinizle salıncaklar, hamaklar ve minderlerle dolu üst tarafa geçebilirsiniz. Ortalama 20-25 kişilik havuzu sıcak günlerde serinlemenizi de sağlıyor. Donjon’da kablosuz internet, otopark ve vale hizmeti de sunuyorlar. En çok sevilen yemekleri külbastı ve yoğurttan oluşan Donjon kebabı, zencefilli tavuk ve Donjon spesiyal köfte. Pazar brunch’ları 30 YTL.

BÜFELERİ BİLE MEŞHUR

Rumelihisarı’nın büfelerini ve çay bahçelerini de unutmamak lazım. Çok uzak semtlerden bile müşterisi olan sosislisiyle meşhur İskele Büfe, 2005’ten beri hizmette olan ev yapımı acı biber soslarıyla ünlü Kalite Köfte ve çay bahçeleri. Hisar’daki en eski cafeler elbette çay bahçeleridir. Denize karşı çay içmek istiyorsanız buralara gelmeniz gerekiyor.
False