Dans ve bale okulları 23 Nisan için birleşti

Güncelleme Tarihi:

Dans ve bale okulları 23 Nisan için birleşti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2008 00:00

Ankara’daki dans ve bale okulları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk kez bir arada sahne alacak ve bale eğitimi için destek sağlayacak.

Bale Sanatını Kalkındırma Tanıtma ve Yayma Derneği (TÜBAK) ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’23 Nisan Dans Günleri’ 19 Nisan’da Ankara’da yapılacak. Gösteride Ankara’da bulunan resmi ve özel bale okulları ilk defa birlikte sahne alacak.

23 Nisan Dans Günleri’nde tekerlekli sandalyeli gençlerden oluşan Çankaya Belediyesi Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu ’Devinimler Dans Grubu’ üyeleri de gösterilerini sunacak.

Leyla Gencer Sahnesinde gerçekleştirilecek etkinlikte, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı, Ankara Devlet Opera Balesi Çocuk Balesi, Ankara’da bulunan 11 özel bale okulu ve kursuyla Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı bale ve dans gösterileri sunulacak.

Gösteri biletlerinden elde edilecek tüm gelir, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü için kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!