Danimarka’nın Türk asıllı pop yıldızı, Haymanalı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Danimarka’nın Türk asıllı pop yıldızı, Haymanalı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 13:10

Danimarka’da 125 hafta boyunca müzik listelerinde ilk 40’ta kalmayı başaran ‘R&B’ ve pop müziği şarkıcısı Burhan G.’nin ailesi, Ankara’nın Haymana ilçesinden Danimarkaya göçe etmiş.

Haberin Devamı

Asıl adı Burhan Genç Koç olan şarkıcı, Danimarka’yı sallamaya devam ediyor. 12 yıl önce Danimarka’da müzik hayatına giren Burhan G., Haymana’dan Danimarka’ya göç eden bir ailenin çocuğu. Mest Ondt’ adlı şarkısıyla 6 yıl önce yıldızı parlayan şarkıcının, o yıl çıkardığı kendi adını taşıyan üçüncü albümü 2 numaraya kadar yükseldi. Albümüyle 4 platin ödülü kazanan şarkıcı, tam 125 hafta boyunca Danimarka’nın resmi albüm listesinde ilk 40’ta kalmayı başardı. 2013’ün sonlarında yayınladığı ‘Din For Evigt’ adlı dördüncü albümüyle bu kez ilk defa albüm listesinde 1 numaraya yükselen Burhan G., şu anda Avrupa’nın her bölgesinde konser veriyor.

TÜRKİYE BENİM İÇİN ÇOK FARKLI

Magazin gündeminden düşmeyen Burhan G., Danimarka’daki kariyerini anlattı: “Ailem, Ankara’nın Haymana ilçesinden 70’li yıllarda Danimarka’ya gelmiş. 1983 yılında da ben doğdum. 93 yılından itibaren müziğe ilgimin fazla olmasından dolayı ailem beni müzik okuluna gönderdi. O günden beri müzik hayatımın bir parçası oldu diyebilirim. Ankara, Haymana ve Polatlı çocukluğumun en önemli kısmını oluşturuyor. Her sene izne çıktığımızda Haymana’ya giderdik. Hemen hemen her yerini iyi bilirim. Burada bile her zaman ülkemi ve memleketimi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Haymana’da birçok arkadaşım var. Haymana ve Türkiye benim için çok farklı, bunu hemşerilerimin böyle bilmesini isterim. Türkçe pop müziğinde bir şeyler üretmek gibi bir çalışmam var. Burada en önemli şey, doğru prodüktör ve bestecilerle çalışmak. Güvenebileceğim müzisyenlerle karşılaştığım an Türkçe bir çalışma yayınlayacağım. Ayrıca Türkiye’de kendi ülkemde bir konser vermekten de gurur duyarım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!