Danimarka kilit maçımız

DANİMARKA ile oynayacağımız Dünya Kupası eleme müsabakası Türkiye’nin Almanya-2006 kapısını açmak için kilit maçı olacaktır.

Şanssız sakatlıklar ve İnönü Stadı’nda geçen hafta yaşanan olaylar kuşkusuz hepimiz için endişe kaynağı oldu. Şimdi de öğreniyoruz ki, Danimarka hükümeti, dost ve müttefiki Türkiye’yi arkadan hançerleyecek girişimler içinde. Bunlar bir devlete yakışmayacak olaylardır. Her ne kadar Danimarka hükümeti bu konuda bir açıklama yaptıysa da, bu bizce tatmin edici değil.

Lejyonerler ordusu

Danimarka tam 25 yıldır lejyonerler takımı olarak bilinmektedir. Bu küçük İskandinav ülkesinin en büyük başarısı Yugoslavya’nın çekilmesi sonucu sonradan katıldığı İsveç’te oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kupayı kazanmasıdır. Tam bir ekip oyunu içinde disiplinli futbol yapısına sahiptir. Kanatları kullanacak ve son zamanlarda yıldızları parlayan Tomasson ve Grönkjaer ile gol yollarında etkili olacaklardır. Gravesen ise orta sahanın en önemli adamıdır. Dünya kupalarında defalarca yer alan Danimarka bu kupada ilk üçe giremedi.

Seyircimiz dikkatli olmalı

Beşiktaş İnönü Stadı yerine bu kadar kritik bir aşamada maçın Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması daha akıllıca bir seçim olabilirdi. Ancak karar önceden verildiği için bu konuda şu anda yapılacak bir şey yok. Seyircimiz elbette vargücü ile takımımızı destekleyecek. Burada tribün liderlerinin yönlendirmelerine ihtiyaç var. Çünkü seyirci lig maçı izleyicisi değil. Bu konuda Futbol Federasyonu’nun sponsor izleyicisinin yanı sıra desteği tam anlamıyla yapacak, fanatik olmayan gerçek maç seyircisine ihtiyaç var. Bu nasıl olacak, derseniz cevabını vermek çok zor...

Nasıl kazanırız?

Danimarka çok iyi takım. Ama bizi kesinlikle ürkütmemeli. Savunmamızın, kademe anlayışını bozmadan çok dikkatli ve uyum içinde olması gerekir. Kanat savunmacılarımızın çabuk ve akıllı oynayarak rakiplerine fırsat tanımamaları ve yakın markaj yapmaları şarttır. Orta sahada hem topu iyi kullanan ve hem de savunmada kademeye girecek çabuk adamlar oynamalı. İlerde ise istatistiklere bakılarak yerden ve havadan gol atma yüzdesi yüksek futbolculara şans verilmelidir.

Bizimki bir iyi niyetli bir paylaşma. Ancak yılların deneyimli hocası Fatih Terim’e işini öğretmek gibi bir amacımız yok. Biliyoruz ki, eksikler başını ağrıtıyor. Gene de en iyi onbiri sahaya sürecek ve başarılı olacaktır.

Seyircimizden en önemli isteğimiz son dakikaya kadar sabırlı olmalarıdır. Doksan ve sonrasında da gol atabiliriz. Futbolcuyu lütfen maç sırasında eleştirmeyelim, protesto etmeyelim. Bu, onların moralini bozar.
Yazarın Tüm Yazıları