Danimarka Büyükelçisi Mersin'de

Güncelleme Tarihi:

Danimarka Büyükelçisi Mersinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 14:02

Danimarka Büyükelçisi Mersin'de

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)- MERSİN’e gelen Danimarka Ankara Büyükelçisi Olling, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.
Büyükelçi Svend Olling beraberindeki heyet ile birlikte Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasıyla başlayan ziyarette yaptığı konuşmasına Büyükelçi Olling’i Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Vali Su, Danimarka ile Türkiye arasında yakın ve dostane ilişkilerin olduğunu, her düzeyde gerçekleşen bu tür ziyaret ve işbirlikleri ile bunun daha da pekiştirildiğini söyledi.
Mersin’in sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken, medeniyetlere beşiklik etmiş bir kent olduğuna ifade eden Vali Su, bu güzelliklerin yanında kentin konteyner olarak Türkiye’nin 2’nci büyük limanına ve ilk Serbest Bölgesi’ne sahip olduğunu belirterek, Mersin’in turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında olduğu gibi, tarımsal üretim ve ihracatta da çok büyük potansiyele sahip bir kent olduğunun altını dile getirdi.
Büyükelçi Olling ise Mersin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mersin’de bulundukları süre içerisinde çeşitli görüşmeler gerçekleştireceklerini kaydetti. Olling, yapacakları görüşmelerin her iki ülke arasında var olan dostluk ve işbirliğine katkı sağlaması temennisinde bulundu ve misafirperverliğinden dolayı Vali Su’ya teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!