Damla Projesi Ankara Topluluğu Kızılcahamam'da

Güncelleme Tarihi:

Damla Projesi Ankara Topluluğu Kızılcahamamda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 10:01

Damla Projesi Ankara Topluluğu Kızılcahamam'da

Haberin Devamı

Nurullah TOSUN/KIZILCAHAMAM(Ankara), (DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Damla Projesi' ile yerli ve yabancı üniversiteli gençler, gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı buluyor. Bu kapsamda Damla Projesi Ankara Topluluğu öğrenci grubu Kızılcahamam'ı ziyaret etti.

Bakanlık Müşaviri Metin Ayvazoğlu önderliğinde Kızılcahamam'a gelen Damla Ankara Topluluğu, sosyal sorumluluk çalışmasını gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ile birlikte Soğuksu Milli Parkında bulunan bir restorantta topluluğun katılım sertifikaları kendilerine takdim edildi. Belediye Başkanı Muhittin Güney, topluluğa Ömer B. Hattab isimli kitabını imzalayarak hediye etti. Daha sonra Damla grubu Ankara Topluluğu öğrencileri Kızılcahamam Huzurevini ziyaret etti.

DAMLA PROJESİ NEDİR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Damla Projesi' ile yerli ve yabancı üniversiteli gençler, gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanıma fırsatı buluyor. 'Damla Projesi', gençlerin maddi karşılık beklemeden ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için toplumsal bir girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla başlatıldı. Damla Projesi'nin ilk ayağı 2014 yılında 80 gönüllü gencin katılımı ile Rize ve Şanlıurfa'da yapıldı. Geçtiğimiz yıl Ankara, Hatay, Sinop, Kahramanmaraş, Gümüşhane'de gerçekleştirilen projeye 224 gönüllü genç katıldı. Büyük ilgi gören Damla Projesi, bu yıl 42 ilde 19 programla uygulanacak. Her bir programda 40 katılımcı genç ile toplumun değişik kesimlerinden en az 4 bin kişiye ulaşılması planlanıyor. Damla Projesi 2016 yılında 42 ilde 19 etkinlik yapılarak uygulanacak.

Her bir programda 40 katılımcı genç ile toplumun değişik kesimlerinden en az 4 bin kişiye ulaşılması planlanıyor. Ülkemiz üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler ile Türk öğrencilerden oluşan gönüllü gençler, bir hafta boyunca hem çeşitli ziyaretlerde bulunarak yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı elde ediyor hem de bakım, boyama, temizlik, hediye dağıtımı gibi etkinliklere katılıyor. Projeyle Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan gençler ve farklı ülkelerden gelen yabancı üniversite öğrencileri bir araya gelerek gittikleri illerde çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulunuyor. Proje kapsamında okul, aile, kurum, yetimhane, huzurevi ve engelli dernekleri gibi çeşitli yerler ziyaret ediliyor, çevre temizliği, fidan dikimi, boyama aktiviteleri yapılıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!