Damızlık Ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Düve Satışına Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Damızlık Ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Düve Satışına Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:59

TÖRENE, ÖDEMİŞ BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT BADEM, AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ İBRAHİM ALTINTAŞ, İZMİR DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ ALİ GÜLKAYNAK, BİRLİĞİN İKİNCİ BAŞKANI AHMET KOCAAĞA, ÇİFTLİKLER SORUMLUSU AHMET CAMBAZOĞLU VE ÜRETİCİLER KATILDI.

İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ödemiş ilçesindeki düve üretim çiftliğinden yeni dönem 206 düvenin satışını gerçekleştirdi.
Ödemiş ilçesinde, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 206 düvenin satışını törenle gerçekleştirdi. Törene, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Partili belediye meclis üyeleri, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Ali Gülkaynak, birliğin ikinci başkanı Ahmet Kocaağa, çiftlikler sorumlusu Ahmet Cambazoğlu ve üreticiler katıldı.
Programda konuşan İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Gülkaynak, üreticilerden buzağılarını birliğe vermesini istedi.
Gülkaynak, "İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak İzmir’in her bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabii ki Küçükmenderes Bölgesi bölgenin içinde de Ödemiş ilçemiz hayvancılık konusunda birinciliği taşıyor. Birlik olarak bizlerde ilimizde üretimi en iyi şekilde destekliyor daha çok üretmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bugün 206 düvemiz daha çekiliş ile siz üreticilerimize satılacak. Bizim üreticilerimizden, üyelerimizden isteğimiz dişi buzağılarınızı değerlendirmek amacıyla birliğimize satmanızı istiyoruz. Biz en iyi şekilde buzağılarımızı düve haline getirip hamileyken bugün olduğu gibi düve satışı yapıyoruz. Bugün düve alacak olan üreticilerimize de hayırlı uğurlu bereketli olsun" dedi.
“130 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVANIMIZ VAR”
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş de, ilçede 130 bin büyükbaş hayvanın bulunduğunu ifade ederek, "Ödemiş ilçemiz büyükbaş hayvancılıkta önemli bir noktadadır. 130 bin büyükbaş hayvan sayısı, günlük bin tonu aşan süt üretimi ile ülkemiz içinde önemli bir üretimhanedir. Birliğimizde düve konusunda önemli adımlar atıyor üreticilerimiz de düvelerini birlikten temin ediyor. Bugünde düve alan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun bol kazançlar diliyorum” dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise konuşmalarında şunları söyledi:
"Kentimiz büyükbaş hayvancılıkta gerçekten çok önemli bir noktadadır. Bunun yanında süs bitkileri üretimi konusunda da ciddi bir konuma gelindi. Biz gerek yerel yönetim olarak gerekse merkezi hükümet olarak üreticimizi her alanda destekliyoruz. Üreten vatandaşımızı ürettiği yerde köyünde, tarlasında memnun ve mutlu etme çabasındayız. Bundan sonra da bu çabamız devam edecektir. Birliğimizin çalışmalarını kutluyorum. Bugün düve alan üretici kardeşlerimi de bereketli günler diliyorum."
Programda katılımcılara ayrıca, Ödemiş’in meşhur köftesi ve keşkek ikramı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!