Damadına hayat verdi

Güncelleme Tarihi:

Damadına hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2018 15:44

Böbrek yetmezliği ile mücadele eden Cevdet Çubukcuoğlu (60), kayınvalidesi İsmet Şahin’in (74) verdiği böbrekle hayata tutundu.

Haberin Devamı

Küçük yaştan itibaren kronik böbrek yetmezliği tedavisi gören Cevdet Çubukcuoğlu’nun durumu ağırlaşınca yapılan testler sonucu, kayınvalidesi İsmet Şahin´in böbreğinin nakle uygun olduğu tespit edildi. Böbreğini damadına vermeyi kabul eden İsmet Şahin, Ankara Medicana Hastanesi’nde ameliyata alındı. Opr. Dr. Ulaş Sözener ve ekibinin yaptığı operasyonla hayata tutunan Çubukcuoğlu, “Rahatsızlığım son 3.5 senedir hızla ilerledi. Kayınvalidem kendi arzusuyla kabul etti. Beni yaşama geri döndürdüğü için teşekkür ediyorum” dedi. 

DİYALİZ AŞAMASINI GEÇMİŞTİ

Damadına böbreğiyle hayat veren kayınvalide İsmet Şahin ise şöyle konuştu:
“Bizim yediğimiz yemekleri damadım yiyemeyince çok üzülüyordum. Sağılığına kavuşması için benim böbreğimin uygun olup olmadığını öğrenmek istedik. Doktordan uygun olduğunu duyunca ben de ‘Tamam’ dedim. Damadımı da kızımı da çok seviyorum” dedi. Böbrek naklini gerçekleştiren Opr. Dr. Ulaş Sözener, hastanın diyaliz aşamasını geçtiğini ifade ederek, "Nakli problemsiz şekilde yaptık. Şu an serviste damadıyla birlikte kol kola geziyorlar. Önemli olan kişinin sağlıklı olması, kendine dikkat etmesi. Öyle olunca organların yaşı yok. Her organ bizim için değerli. Keşke insanlar organlarını bağışlasalar da, canlıdan nakil yerine kadavradan yapabilsek. Fakat elimizdeki koşullar bu şekilde" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!