Damacana haberleri onları işsiz bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Damacana haberleri onları işsiz bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2012 15:01

Karlık Madran Pazarlama Müdürü Serbülent Tekinşen, damacana sularla ilgili yapılan açıklamaların ardından 300'e yakın bayilerini ve binlerce tüketiciyi kaybettiklerini, çok sayıda çalışanın işsiz kaldığını belirtti.

Tekinşen, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın daha önce uygunsuzluk tespit edip yapılan incelemeler neticesinde tekrar üretimine izin verdiği firmalardan biri olduklarını hatırlattı.

Bakanlık tarafından yapılan incelemede hata yapıldığını öne süren Tekinşen, şu görüşleri dile getirdi: “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik uyarınca fabrika üretim merkezlerinden 2 numune alınır. Birinde sorun çıkması sonucunda itiraz edilirse ikinci numune yeniden analize gönderilir. Biz itirazımızı yapmamıza rağmen ikinci analiz sonucu beklenmedi. Oysa şirketimiz tarafından yapılan itiraz üzerine Sağlık Bakanlığı'nın kirli ilan ettiği suyun aynısı İzmir Hıfzıssıhha Laboratuvarı'nda incelenmiş ve temiz çıkmıştır. Vahim bir hata yapılarak basına teşhir edildik. Bu haksız teşhir nedeniyle de işletmemiz 300'e yakın bayisini ve binlerce tüketicisini kaybetmiş, onlarca çalışanımız da işsiz kalmıştır.”

Takinşen, analiz sonuçlarında işletmelerinin kusurlu olmadığının ortaya çıktığını ifade ederek. bakanlığın su ve markalarıyla ilgili düzeltme yayınlamasını istediklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!