Dalyan'daki festival balıkçıları yarıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Dalyandaki festival balıkçıları yarıştırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2017 16:26

Dalyan'daki festival balıkçıları yarıştırdı

Haberin Devamı

MUÄžLA'nın Ortaca Ä°lçesi Dalyan Mahallesi'nde "Kefali Dalyan'da yiyin" sloganıyla düzenlenen Dalyan Kefal Balığı Festivali'nde, en büyük balığı 135 gram 22.5 santimlik mercan balığı ile Ahmet Oklu tuttu.Â
Dalyan'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Dalyan Kefal Balığı Festivali'nde balık tutmak isteyenler bugün saat 08.00'de teknelerle Dalyan Boğazı'nı geçerek açık denize açıldı. Saat 12.00'ye kadar süren yarışma sonrasında 135 gram 22.5 santimlik mercan balığı ile Ahmet Oklu birinci, 100 gram 21 santimlik barbun balığıyla Nazım Zobur ikinci, 100 gram 19 buçuk santimlik levrek ile Murat Albatur, aynı santim ve gramdaki çipura ile de Neslihan Uyum üçüncülüğü paylaştı. Birinci Dalyan'da 5, ikinci 3, üçüncüler de 2'şer günlük ücretsiz konaklama kazandı. Dereceye girenlerin ödülünü Muğla Valisi Amir Çiçek verdi. Festivale katılanlar arasında Muğla Valisi Amir Çiçek'in yanı sıra Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkan Yardımcısı Ali Mürşit Yağmur, Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile çok sayıda vatandaş yer aldı. İztuzu Plajı açıklarında Delikliada çevresinde başlayan balık tutma festivaline 250 kişinin katıldığını anlatan Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkan Yardımcısı Ali Mürşit Yağmur, "Diğer misafirlerimizle bir günde Dalyan'da 5 bin kişiyi ağırlamaktan çok mutlu olduk. Dereceye giren arkadaşlarımız Dalyan'da konaklama kazandı. Festivalimizi önümüzdeki sene iki güne çıkartacağız. Amacımız bölgemizin kış turizmine katkı sağlamak ve bölge turizmini 12 aya yayabilmek. Bu festivali geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
"KEFAL DALYAN'DA YENÄ°R"
Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalyan'da çok önemli işlere imza atıldığını söyleyerek "Mutlu olabileceğiniz her şey burada mevcut. Ortaca Belediye Başkanımız 'Dalyan kefal ile kefal de Dalyan ile anılır' diye çok güzel bir laf söyledi. Kefalin memleketi olarak bizler de Dalyan'ı biliriz. Kefal Dalyan'da yenir sözü zaten sürekli hatırdadır. Bu festivale yurt içi ve yurt dışından gelenlere de hoş geldiniz diyorum. Görüyorum ki burada Dalyan dostları var" diye konuştu.
ÇELİK COŞTURDU
Ödül töreninin ardından saat 14.00'de sahne alan Çelik birbirinden güzel şarkılarıyla izleyenleri coşturdu. Dalyan'a gelmekten mutlu olduğunu söyleyen Çelik sonraki festivallerde de birlikte olmak ve balık tutmak istediğini söyledi. Barlar Sokağı'nı dolduran yerli ve yabancılar zaman zaman Çelik'in şarkılarına eşlik etti.
Çelik'ten sonra sahne alan Gülçin ise birbirinden güzel parçalarıyla festivale katılanların hoşça vakit geçirmelerini sağladı.

Mustafa SARIÄ°PEK/ORTACA (MuÄŸla), (DHA)
FOTOÄžRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!