Dalyan'da yeni yıl alışverişi başladı

Güncelleme Tarihi:

Dalyanda yeni yıl alışverişi başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 17:24

Dalyan'da yeni yıl alışverişi başladı

Haberin Devamı

Dalyan'da yeni yıl alışverişi başladı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde her yıl olduğu gibi bu sene de yerleşik yabancılar ve yerli halk tarafından yeni yıl pazarı kuruldu.

Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği ile Ortaca Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MUTSO) desteğiyle kurulan yeni yıl pazarını çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Çocuk oyunları ve tahta bacak gösterisine de yer verilen pazarda çeşitli ülkelere özgü kıyafet, içecek, yiyecek, el işi ürünler ve hediyelik eşyaların satışa sunulduğu 300 stant kuruldu. Sokak hayvanlarına dikkati çekmek amacıyla etkinliklerin de yapıldığı yeni yıl pazarından elde edilecek gelirin, Dalyan Naciye Tınaztepe İlkokulu'na ve sokak hayvanlarına bağışlanacağı belirtildi. Dalyan'da 8 yıldır yaşayan İngiliz uyruklu Hana Yalılı, organizasyonun içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek "Bu tür etkinlikler bizlerle yerli halkı kaynaştırıyor. Ayrıca ben Türkiye'yi çok seviyorum" dedi.

ŞENLİK OLARAK DEVAM EDECEK

Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, 4 yıldır yeni yıl pazarı kurulduğunu söyleyerek "Stantlarımızda çeşitli ürünler satışa sunuluyor. Oyunlar hazırlayıp çekilişler yapıyoruz. Burada elde edilen gelir ise Naciye Tınaztepe Ortaokulu'na ve sokak hayvanlarına yardım amaçlı bağışlanıyor. Bölgemizde yaşayanların bu tarz etkinliklere sıcak baktığını görüyoruz. Ayrıca bu etkinliğimizi bahar şenliği ve yaz şenliği olarak da organize etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin gelip pazarı gezdiklerini ve zengin ürün çeşitliliğini görerek alışveriş yaptığını anlatan Yiğit, "Bu şenlikler insanların sosyalleşmesine yardımcı olduğu gibi kış ayı nedeniyle boşalan Dalyan'ın iki üç gün de olsa kalabalıklaşmasını sağlıyor. Şu an 8 otelimiz tamamen dolu. Buraya cuma günü gelen insanlar pazartesi gününe kadar Dalyan'da etkinliklere katılacak. Böylece ekonomide de bir canlılık olacak" dedi.

TÜRK YABANCI DOSTLUĞU

Yerleşik yabancılar ile Türk vatandaşların kültürlerinin harmanlanmasını amaçladıklarını kaydeden Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise, bu tür etkinlikler sayesinde dostlukların pekiştiğini ve kötü propagandalara rağmen Türkiye'de yaşamayı seçen yerleşik yabancılarla birlik mesajı verdiklerini anlattı.
Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!