Dahiyane hareketler

MUSTAFA hoca maç öncesi sahaya çıkacak ilk 11’i açıkladığında şaşırmayan oyuncunun olduğunu sanmıyorum.

Deneme yanılma yöntemi ile takım oluşturulursa, ancak bu kadar kötü olur. Beşiktaş karşılaşmaya üç ön liberolu, santrforsuz, forvetlerle gol arayan bir sistemle başladı. Mustafa hoca herhalde “Hamle yaptı” desinler diye önemli oyuncuları, özellikle de Nobre’yi yanında oturtuyor.
* * *
32’nci dakikada ilk kornerini, 36’ncı dakikada ikinci kornerini kullanıyor Beşiktaş... 41’inci dakikada da ilk autunu atıyor Gençlerbirliği. İki kupalı ve geçen sezona göre takviyeli Beşiktaş’ın düştüğü duruma bakar mısınız...
* * *
6.5 milyon Euro’luk İsmail Köybaşı kulübede, 1 milyon Euro’luk Rıdvan Şimşek kulübede, acaba hangi maçta oynayacak bu genç arkadaşlar! Futbolcu yedek kulübesinde mi yoksa sahada mı yetişir, anlamış değilim. Hem maç, hem de genç futbolcu kazanamayacaksın Mustafa hoca! Bu düşüncelerimi ilk yarıda yazdım; ikinci devrede ne bir harf ekledim, ne de çıkardım.
* * *
Görüyorumki 46’ıncı dakikada Nobre ve Rıdvan oyunda...
Sevgili Yıldırım başkan kendi parasını görev verdiği teknik adamların isteği doğrultusunda, düşünmeden Beşiktaş’ın transferi için harcarken, Mustafa hoca da sahada düşünmeden bozuk para gibi takımı harcıyor.
Sevgili Başkan da adrenalin fazlalılığından locada yerinde oturamıyor. Gençlerbirliği’nin yeni transferi Harbuzi ayarında bir oyuncu Beşiktaş’ta yok. Tello örneği ortadayken iyi bir izleme komitesi oluşturulmuş olsa böyle mi olur?
Bu Gençlerbirliği bu sezon hem çok keyif verir, hem de geçen sezonlarda yaşadığı sıkıntıları kesinlikle yaşamaz.
Böyle giderse Allah, önce sevgili başkana, yönetime ve en önemlisi 12’nci adama sabır ve kolaylıklar versin.
Yazarın Tüm Yazıları