Daha uzun yıllar müzik yapacağım

Güncelleme Tarihi:

Daha uzun yıllar müzik yapacağım
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2005 01:54

Dünya Bankasına seçileceği söylenen Bono, "Daha küçük bir eve taşınmak istemem, benim evim daha büyük" dedi. Bona, müziği bırakmayacağını da sözlerine ekledi.

New York’ta düzenlenen Rock and Roll Şöhretler Salonu’nun 20’nci yıldönümü davetinde Hürriyet’in, ‘Dünya Bankası’nın başkanlığına seçileceğiniz söyleniyor. Bu durum U-2’nun sonu olur. Teklif gelirse kabul edecek misiniz?’ sorusuna Bono, ‘Daha küçük bir eve taşınmak istemem. Benim evim daha büyük. Daha uzun yıllar müziğe devam etmek niyetindeyim’ diye cevap verdi. Nobel Enstitüsü’nün kendisine Barış Ödülü vereceği söylentisini ise ‘Rock yıldızlarının her şeyi var. Nobel Ödülü almaları gerekli değil’ şeklinde yanıtladı.

MUHTEŞEM GECE

Waldorf Astoria Oteli’nde gece geç saatlere kadar devam eden davet, görkemli bir müzik şöleni havasında geçti. Plak kralı Ahmet Ertegün’ün 20 yıl önce kurduğu ve halen yönetim kurulu başkanı olduğu Cleveland’daki Rock and Roll Şöhretler Salonu’na Bono ve U-2 ile altı müzisyen ve grup kabul edildiler.

Açılış konuşmasını yapan Ertegün, ‘Zamanımızın en popüler müziği olan Rock’n Roll’u yaratanları takdir etmek amacıyla bir Şöhretler Salonu ve Müzesi kurmak için bu akıma önayak olanları bir araya getirip çalışmaya başladık ve başardık’ dedi. Daha sonra, kurucular arasında yer alan Rolling Stone Dergisi’nin sahibi Jan Wenner kürsüye geldi ve ‘Ahmet’in sayesinde bu proje gerçekleşti. Bu geceyi ona ithaf ediyorum’ dedi.

MÜZİK PİYASASI KÖTÜ

Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, Justin Timberlake, Ice-T, tenis şampiyonu John McEnroe, Bon Jovi, Dan Akroyd, Rod Stewart, Eric Clapton, B.B. King, Jerry Lee Lewis, Mick Fleetwood, Bruce Springsteen ve Soprano dizisinin aktörlerinin de katıldığı gecede Şöhretler Salonu’na kabul edilen Budy Guy, The Pretenders, The O’Jays, Fleetwodd Mack, Percy Sledge, tekerlekli iskemledeki eski Rock gitaristi Bo Didley ve U-2 sahneye çıkarak klasik Rock parçalarıyla davetlilere müzik ziyafeti verdiler.

TEHDİT ALDI

Gecenin son gösterisinden önce bir konuşma yapan Bono, 20 yıl önce Atlanta’da vereceği konserden önce Amerika’da zenci haklarının savunduğu için ırk ayrımcısı gruplardan ölüm tehditleri aldığını söyleyerek, ‘Güvenlik birimleri konseri iptal etmemi söyledi. Kesinlikle ’Hayır’ dedim. Zenci kuruluşları, ‘Biz sizi koruruz’ diye haber gönderdiler. Grubumuzun bas gitaristi Adam Clayton’ın bana, ‘Ben vücudumu sana siper ederim’ demesi beni çok etkiledi. Konserimiz olaysız geçti’ diye ekledi. Bono daha sonra Amerika’da müzik piyasasının kötüye gittiğini vurgulayarak, ‘İşler düzelmezse U-2 grubu yaşamayaz’ şeklinde uyarıda bulundu.

Şöhretler Salonu’nuna girecek Rock’n Roll sanatçı ve gruplarını seçen 75 kişilik uzman heyetinin yeni seçimiyle birlikte 20 yılda listeye girenlerin sayısı 217’ye yükseldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!