‘Daha temiz Bursa’ dediler, kazandılar

Güncelleme Tarihi:

‘Daha temiz Bursa’ dediler, kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 12:57

‘Daha temiz Bursa’ dediler, kazandılar

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından çevreye duyarlı bir nesil oluşturmak için dünya çevre günü ve haftası etkinlikleri kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Daha Temiz Bir Bursa’ temalı ödüllü resim ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.

Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası’nı farklı etkinliklerle kutlayan, halkın çevre bilincinin geliştirilmesi ve kamuoyunda çevreyle ilgili konularda farkındalık oluşturulması amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bu yıl da ilk ve ortaokul öğrencilerini hedef alan bir yarışma düzenledi. Bursa genelinden resim yarışmasına 114, mektup yarışmasına ise 39 başvuru yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürü Yeşim Dedeoğlu, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler, Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Tetikçi, Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Üyesi Veysel Çeliker ve Ayşen Taştekin Doda’dan oluşan resim yarışması seçici kurulu, 114 eseri büyük bir titizlikle değerlendirdi.



Oylama ve puanlama usulüne göre yapılan değerlendirmede; Demirtaşpaşa İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Pınar Çarıkçı birinci, Şehit Kurmay Binbaşı Ufuk Bülent Yavuz İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Beyza Özkan ikinci ve Özel İlkbahar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Betül Bera Eroğlu üçüncü oldu. Özel Emine Örnek İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Melisa Güney ile Hürriyet Ticaret Sanayi Odası ilkokulu 4. Sınıf öğrencisi Nurevşen Kasçı’nın eserleri de mansiyona layık görüldü.

Mektup yarışmasına da toplam 39 kişi katıldı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı A. Nalan Fidan, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kelime Erdal, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Energin ve Araştırma Görevlisi Hasene Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Şube Müdürlüğünde görevli Yeliz Mutlu’dan seçici kurul tüm mektupları, özgünlük, kurgu, yazı ve sayfa düzeni, yazım ve imlâ kurallarına uyum, Türkçenin doğru kullanılması, konuya hakimiyet kriterleri doğrultusunda değerlendirdi. Değerlendirme sonunda toplam 20 eser sergilemeye değer bulunurken, İnegöl ilçesi Özel İnegöl Doğa Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Feyza Mut birinci, Mümin Gençoğlu 2 Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Özlem Aşcı ikinci ve Bursa Özel Final Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Beril Koraltürk üçüncü oldu. Koç Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Hümeyra Yıldız ile Özel Emine Örnek Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Efe Kasap’ın eserleri de mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Ayrıca yıl boyu düzenlenen kampanyalarla 19,5 ton atık pil toplanırken, çevre duyarlılıklarını resim, kompozisyon ve en fazla atık pil toplayarak gösteren öğrenciler, Kent Müzesi önünde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Törende, birinciler dizüstü bilgisayar, ikinciler büyük ekranlı tablet, üçüncüler küçük ekranlı tablet ve mansiyona değer görülenlerin ise dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi.



En fazla atık pil toplamada birinci olan Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu dizüstü bilgisayar ve yazıcı, ikinci olan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yazıcı ve tarayıcı, üçüncü olan Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise tarayıcı ile ödüllendirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!