Daha önce tam dört kez evlendiğimi söylemedim

Merhaba ablacığım, sekiz aydır devam eden bir birlikteliğim var ve şu anda evlilik aşamasındayız. İkimizin de daha evvelden evlilikleri var, evliliklerimizden birer de çocuk sahibiyiz.

Birlikte olduğum kişi bir kere evlenip ayrılmış. Benim önceden dört evliliğim oldu. Fakat erkek arkadaşım sadece ikisini biliyor. Bilmem neden bunu ona daha evvel anlatamadım. Belki de birçokları gibi ‘Dört kere evlenmişsin, artık otur oturduğun yerde’ dersiniz, ama ilk evliliğim çok genç yaşta ve kaçırılarak oldu. Ve şu anda 29 yaşındayım.

Sevdiğim adama defalarca anlatmayı düşündüm, fakat yapamadım. Utandım. Şimdi ise evlilik için hazırlık yapacağız, o zaman nüfus kayıt örneğinde bu evlilikler görünecek ve ben bu nedenle kaçmak istiyorum. Ama onu da seviyorum, kaybetmek istemiyorum. Daha önce anlatmış olsaydım belki sorun olmazdı. Şimdi anlatmaksa çok zor...

Lütfen bana bir fikir verin. Gerçekten nüfus kayıt örneğinde çıkar mı eski evliliklerim?Çok büyük hatalardı onlar ve ona anlatamam. Hadi ikisini normal karşıladı, ama diğer ikisini nasıl açıklayacağım?

RUMUZ: LULU İSTANBUL

Hayır kızım, yanılıyorsun, sana hiç de ‘Otur artık oturduğun yerde, bu kadar evlilik yeter’ demeyeceğim. Neden dersen, çok sevdiğim Karadenizli bir kız arkadaşım var. O da dört kez evlendi ve mutluluğu dördüncü eşinde buldu.

İşte o derdi ki ‘Ben flört etmeyi beceremiyorum, herkes flört ediyor, ben ise evleniyorum...’

Sen de sanırım onun gibisin. Her ilişkini hemen alelacele evliliğe götürmüşsün. Tabii adamları doğru dürüst tanımadan, iyi anlayamadan evlilikler yapmışsın. Ne yapalım, hayat bu! Artık boşanmalar o kadar arttı ki, bunları doğal karşılamak gerekiyor.

Evlenip ayrılmış olduğun için bir daha hayatını kuramayacak mısın, mutluluğu arayamayacak mısın? Bak işte belki de hayatının erkeğine rastlamışsın sonunda...

Tabii ki dürüst davranmandan yanayım. Keşke baştan söyleseydin. Ama şimdi de söyleyebilirsin sanırım. Nikah işlemleri sırasında bu kayıtları görme ihtimali zayıf bile olsa, hayatını birleştireceğin ve sevdiğin bir adamın seninle ilgili her şeyi bilmesinde yarar var diye düşünüyorum.

Ancak, benim çok akıllı okurlarım var, biliyorsun. Gel bir de onlara soralım. Bakalım sana ne önerecekler...

Cevaplarını sana yine köşemde açıklayacağım. Bekliyorum sevgili okurlarım, şu zor durumdaki kızımıza bir akıl verin. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Beni yanlış tanımalarını nasıl engellerim

Sevgili Güzin Abla, 20 yaşında bir genç kızım. Sanki bütün erkeklerle çıkıyormuşum, kendimi kullandırıyormuşum gibi gözüküyor dışarıdan... Ve bana sürekli laf atıyorlar. Hakkımda kötü düşünüyorlar.

Bizim burası küçük bir yer olduğundan her şey göze batıyor, ama ben o insanların düşündüğü gibi biri değilim. Yoldan geçerken arkamdan, şu kız şöyle, şu kız böyle demelerini istemiyorum. Bu durumu giderek önemsemeye başladım. Herkes ettiğini bulur diye düşünüyordum ama olmuyor.

Benim hakkında böyle yanlış düşünmelerinden rahatsız oluyorum ne yapacağımı da bilmiyorum. Bana bir akıl ver ne olur.

RUMUZ: JAPON

Canım kızım, küçük yerleri iyi bilirim. İşleri güçleri yokmuş gibi hiç durmadan başkaları hakkında konuşur da konuşurlar. Diyelim ki birkaç flörtün olmuş. Ama senin gibi gencecik bir kızın arkasından laf etmek, çevresine yanlış tanıtmak ve onun geleceğiyle oynamak, hainlik değil de nedir?

Bence bu işin içinde bir iş var. Sakın sana takılan ama senden yüz bulamayan biri çıkarmış olmasın bu söylentileri? Bence onlarla yüzleşmende yarar var. Çık karşılarına mertçe, ‘Benim hakkımda böyle konuşmaya utanmıyor musunuz’ de. Bakalım ne yapacaklar, yüzleri kızarmayacak mı!

Burun estetiğim güzel olmadı

Sevgili Güzin Abla, yazılarınızı yıllardır ilgiyle ve beğenerek takip ediyorum. Hatırladığım kadarıyla benzer bir soruyu birkaç yıl evvel bir başka okurunuz daha sormuştu ve siz yanıtlamıştınız. Umarım bana da yardımcı olursunuz.

Ben yaklaşık beş yıl önce burun estetiği operasyonu geçirdim. Sadece görünümü beni rahatsız ediyordu; bir sağlık problemim yoktu. Ancak operasyon sonucundan hiç memnun kalmadım. İstediğim gibi olmadı. Geçen beş yıl içinde yeni bir operasyon geçirme fikri de beni çok korkuttu.

Herkes bunun gerekli olduğunu söylüyor. Ben de öyle olduğunu düşünüyorum, ancak yeni bir ameliyattan korkuyorum. Sizin bana tavsiye edebileceğiniz, operasyon sonuçlarını bildiğiniz başarılı bir estetik cerrah var mı? En azından bu kez emin ellerde olduğumu bilmek beni rahatlatacaktır.

RUMUZ: BERFU

Tabii ki bu da bir şans sevgili kızım... Çok iyi, çok tanınmış, çok becerikli bir uzmanın bile, ender de olsa bir estetik operasyonda başarısızlığa uğradığı görülüyor. Tıpkı çok bilinen bir fıkradaki ‘Ameliyat çok başarılı geçti, ama ne yazık ki hasta öldü’ sonucu gibi...

Tabii işin esprisi bir yana, elbette birçok başarılı uzman var bu alanda, hiçbirinin hakkını yememek gerekir. Ama bana güvendiğin ve tanıdığın biri var mı diye sorduğun için bunun cevabını vereyim sana: Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı uzmanlarından Doç.Dr. Özhan Çelebiler’i önerebilirim sana.

Cep Tlf: 0 532 371 48 53

e-mail: ocelebiler@tnn.net
Yazarın Tüm Yazıları