Daha önce hiç iyi müzik yapmamışım hepsini çöpe atın

Güncelleme Tarihi:

Daha önce hiç iyi müzik yapmamışım hepsini çöpe atın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

Geçen üç senede size neler şarkı yazdırdı?
- Albümde hayatımla ilgili detaylar yok. Müzik yapan ve üç yıl bekleyen, insanlara neler sunacağını düşünen biri var. Onuncu albümüm ama beni bütün çalışmalarımdan daha çok hırpalayıp yordu. Çünkü bütün şarkıları bir buçuk yıl önce bitirmeme rağmen kararsız kaldım. Sonra daha önce yaptıklarım gibi hissettim ve plak şirketimden zaman istedim. Bu süre üç yıl sürdü.

Çıkan sonuç sizi tatmin etti mi?
- Hala memnun değilim aslında ama yeni albümü yaptıktan sonra, diğer dokuz albümümü beğenmiyorum. İyi iş yapmamış, insanlara iyi müzik sunmamışım gibi hissediyorum. Elimde imkan olsa, bundan öncekileri çöpe atın hepsini baştan yapmak istiyorum, demek isterdim.

Bu albüm bu kadar iyiyse bundan sonra ne olacak?
- Gücüm bir daha böyle bir çalışmaya yeter mi, bilemem.

Albümünüzün adı ‘Sevgiye Zaman Ver’. Sevgiye ulaşmak zaman gerektirir mi?
- Her güzel şeyin zamana ihtiyacı var. Sevgiye de kesinlikle zaman gerekiyor. Teknoloji sayesinde ne kadar hızlı bir çağda yaşasak da, söz konusu insansa zaman ayırmak gerek. Hayatıma çabuk giren bir kadının çok çabuk çıktığını tecrübe ettim. Çevremde de böyle. İki gecede birinin tenine ve kokusuna alışamazsınız. Eğer karşındakinin elini tutmak için bir hafta beklersen, o el bir hafta sonra çok değerli oluyor.

Şimdi nasıl aşklar yaşıyorsunuz?
- Kusursuz ve mükemmel bir hayatım olmadı. İnsanım ve yanlış şeylere kapıldım. Hala gel-gitlerim oluyor. Çoğu zaman yaşadığım tecrübelerden faydalanıyorum ama yeni bir şeyle karşılaştığımda kafam karışıyor. Ve bazı şeyler zorlaşabiliyor.

Hayatı en çok neler zorlaştırıyor?
- Maddiyat ve tek taraflı ilişkiler... Eğer işini ve birlikte olduğun insanı seviyorsan da mutlu oluyorsun. Ben de mutluluğu bunlarda aradım. Yaptığım işi seveceğim. Diğerindeyse duygularımı paylaşıp, sevdiğim kadınla sevişeceğim. Çünkü sevişmek büyük bir olay ve ilişkinin en doruk noktası.

Sizin üslubunuzla şöyle sorayım: Şu sıralar seviştiğiniz bir kadın var mı?
- Kalbim hiçbir zaman boş değildi. Hep birini sevmek, birine koşmak, birini hayal etmek ve onun hayalini kurmak istedi. Bu durumda müziğimdeki duyguları getirdi.

Hep birine koşmak istiyorsanız aşk konusunda biraz açgözlüsünüz sanırım...
- Açgözlü bir aşık olmak bana göre değil. Ben aşka muhtacım. Aşkı derin yaşamak lazım. Açgözlülük seni elden ele sürekler ve kendini işine veremezsin. Sevgi kalmamışsa, duygularım yer değiştirmişse veya başkası heyecanlandırıyorsa o ilişkilerden hep gittim. Tartışmaların bizi geçimsiz hale getirdiği durumlarda da, bir-iki defa severek ayrıldım. Sana bir sır vereyim, deli divane olup uğruna şarkı yazdığım kadınlarla artık hiçbir bağım yok. Şarkıları yazdığım o kadınlar için ölüp biterken, şimdi aynı şarkıyı söyleyince isimleri bile aklıma gelmiyor.

Çok aşık oldunuz mu?
- Üç-dört kere...

TELLİ DUVAKLI DAMAT OLMAK İSTİYORUM

Direniyorum klibinde oynadığınız Ceren Hanım’la gerçekten birlikte misiniz?

- ‘Hayal’ isminde bir senaryo yazmıştım. Ceren o filmdeki role çok uygundu. O proje için Kıbrıs’ta bir buçuk yıl önce tanıştık. Ama birlikteliğimiz yeni başladı. İlişkimiz olduğu için klipte oynama taraftarı değildi ama Venedik’e gidince kendimizi tutamadık. Şimdi Ceren’in bir ayağı ABD’de, bir ayağı burada.

Çocuklarınız sizinle kalıyor değil mi?
- Evet, anneleriyle sürekli irtibat halindeler. Yaz tatillerini de anneleriyle Bodrum’da geçirecekler.

Bir babanın tek başına iki kız büyütmesi zor mu?
- Yerine göre duyarlı, yerine göre disiplinliyim ama asla onlara kıyamıyorum. Elimden geldiği kadar iyi bir baba olmaya çalışıyorum. Bana hayatı kolaylaştırıp hep güç verdiler.

Bir de oğlunuz oldu. Kaç yaşında?
- Sekiz aylık. Adı Edvan...

Edvan’ın anlamı nedir?
- Özel bir anlamı yok. Ben Edirneliyim, annesi Yeşim Vanlı. Edirne ve Van’ın baş harflerini bir araya getirdik. Edvan oldu. Yeşim Hanım’ın fikriydi. Yeşim Hanım’la bir anlaşma yaptık. Annesiyle yaşıyor ama benim soyadımı taşıyor.

Nasıl bir anlaşma?
- Ben velayeti verdim o da benim soyadımı Edvan’a verdi.

Diğer çocuklarınız için bayağı mücadele ettiniz. Edvan’ın annesiyle olması sizi nasıl etkiledi?
- Bana 15 kilometre uzakta yaşıyorlar. Bir de Tuğba’yla (Altıntop) yaşadığımız gibi bir sıkıntı olmadı. İstediğimiz zaman görüşüyoruz. Bu gelişmelere kızlarım ilk zamanlar biraz üzüldü. Ama şimdi Edvan’ı çok seviyorlar. Onların hayatına neşe katıyor.

Yeşim Hanım’la neden evlenmediniz?
- Birkaç kez niyetlendik ama sonra olmadı. Kızlarım nasıl bakar, diye tereddüt ettim. Bu arada medyada diğer ayrılığım ve velayet konuları konuşuluyordu...

Bundan sonra yine aşık olup evlenir misiniz?
- Olabilir. Ben telli duvaklı damat olamadım. Damatlık giyemedim.

Sekiz yıl önce ‘Erkek her zaman aldatır’ demişsiniz. Hala aynı mı düşünüyorsunuz?
- Bu düşünce değişti. Her erkek değil, nefsine yenik düşen erkek aldatır.

Hayatta yaşadığınız en zor şeydi?
- Beni en zor durumda bırakan ayrılıklarım oldu. Ama bu hem değişmeme sebep oldu hem de daha iyi baba olmamı sağladı.

YENİ YETENEKLERE PROJEM VAR

‘Müzik Benim Hayatım’ isimli bir projem var. İnternet adresi muzikbenimhayatim.com. Bu siteye herkes şarkılarını yüklüyor ve sesini duyuruyor. Biz de yeni yeteneklere fırsat vermek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde single ve albüm yapacağımız isimler de var. Klip çekiyorum ama yönetmen edalarına kapılmıyorum. Kendimi hala sinema filmiyle kanıtlayamadım ama özgüvenim var. İyi film çekeceğime inanıyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!